EMAC nemzetközi konferencia

Az SZTE GTK oktatói és PhD hallgatói az EMAC nemzetközi konferencián

2022. május 22-27 között rendezték meg Budapesten a Corvinus Egyetemen az 51. EMAC konferenciát (European Marketing Academy), amely a legjelentősebb európai marketing konferenciának tekinthető.

Az European Marketing Academy (EMAC) egy 1975-ben alapított szakmai társaság, amelynek célja, hogy közösséget biztosítson a marketingelméletben- és kutatásban érintett vagy az iránt érdeklődő személyek számára, valamint egy kommunikációs hálózatként szolgáljon az információterjesztés és a nemzetközi csere előmozdítása érdekében a marketing területén. Jelenleg az Akadémiának több mint 1000 tagja van több mint 57 különböző országból, mind az öt kontinensről.

A konferencián közel 800 fő jelent meg előadóként, résztvevőként vagy kiállítóként hazai és külföldi intézményekből egyaránt, így az esemény kiváló lehetőséget nyújtott a kapcsolatépítésre, új együttműködések és kutatási kooperációk megteremtésére. A jelenlévők egy hét alatt doktori kollokviumokon, szekcióelőadásokon és poszter-prezentációkon vehettek részt, ahol a marketing szakma legkülönbözőbb területeivel ismerkedhettek meg, érintve többek között a marketingkommunikációt és innovatív megoldásokat, a digitális marketinget, az innováció menedzsmentet, a társadalmi felelősségvállalást, a fogyasztói magatartás megközelítéseit, valamint a turizmusmarketinget.


Karunk oktatóinak és PhD hallgatóinak a Poszter szekcióban nyílt lehetőségük ismertetni kutatási eredményeiket és azokat megvitatni hazai és nemzetközi egyetemek oktatóival, kutatóival, továbbá kapcsolódási pontokat és lehetséges kutatási együttműködéseket kialakítani.


A bemutatott tanulmányok címe és szerzői:
Lipták Lilla – Dr. Prónay Szabolcs: Investigating the effect of external reference prices on consumer price evaluation and purchase decision: A multi-method approach
Gyulai Zsófia – Dr. Kéri Anita – Dr. Révész Balázs: Nudge mystery – Are consumers aware and consciously affected?
Bundság Éva Szabina – Huszár Sándor: Investigation of sense of community in case of Hungarian cyclists


5 2


 4


A tudományos programok mellett kötetlen szórakozási lehetőséget is biztosított a szervezőbizottság, mint például a Zwack múzeum látogatása vagy a városnéző gyalogtúra, továbbá a hét elején állófogadással, a konferencia utolsó napján pedig gála vacsorával várták a résztvevőket.


3 1

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Őszi Karriernapok az SZTE-n

A hagyományokhoz híven, 2022. október 18-án, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont az őszi Állásbörzének.

Események

Rendezvénynaptár *