Diplomaátadó ünnepség

Diplomaátadó ünnepség az SZTE Gazdaságtudományi Karon

2022. július 8-án 355 új közgazdász jelölt diplomájára tett javaslatot az SZTE Gazdaságtudományi Kar Ünnepi Kari Tanácsa. Közülük 246-an vettek részt a Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében megrendezett átadó ünnepségen.

Dr. habil. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja az ünnepség vendégeként köszöntötte Prof. Dr. Zakar Péter urat, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Rektorhelyettesét, Dr. Udvari Beáta asszonyt, a GTK oktatási dékánhelyettesét, Prof. Dr. Bajmócy Zoltán urat, a GTK tudományos dékánhelyettesét, a társkarok dékánjait, a vállalati partnerek képviselőit, valamint az oktató és nem oktató kollégákat.

Az átadón összesen 246 végzett közgazdász jelent meg. A délelőtt során a felsőoktatási szakképzések (22 fő) és az alapképzések (120 fő) hallgatói, míg a délutáni, kétnyelvű ünnepség keretében, az angol nyelvű alap- és mesterképzések (38 fő), a magyar nyelvű mesterképzések (46 fő) és a szakirányú továbbképzések (20 fő) hallgatói vették át a végzettséget igazoló oklevelet. A 2021-ben indult Business Coach szakirányú továbbképzést végzettek idén először vették át a képesítésről szóló oklevelet az ünnepségen.

Az ünnepi megnyitót követően a Discipuli pro Universitate díj átadására került sor, amelyet azon végzős hallgatók kaphatnak, akik többéves munkájukkal kiemelkedő eredményt értek el a hallgatói öntevékenység szervezésében. 2022-ben a díjat Martus Nikolett, Pénzügy és számvitel alapképzésen végzett közgazdász érdemelte ki.

Az oklevelek átadását követően Dr. Kovács Péter Dékán úr köszönetet mondott a hallgatók támogatásáért többek között a családtagoknak, a középiskolai tanároknak, és az ösztöndíj-alapító partnereknek, míg a frissen avatott közgazdászokat egy különleges beszéddel köszöntötte, amely során párhuzamot állított a közgazdaságtani tanulmányok, a társadalmi és gazdasági aktualitások, valamint a Harry Potter története, tanulsága és elrejtett üzenetei között.

Útravalóként és búcsúzóul a GTK dékánja az alábbi sorokat fogalmazta meg:
„Tervezzenek, legyenek önmaguk, tartsák meg a kialakított kapcsolataikat, használják képességeiket és a megszerzett tudást! Ugyanakkor figyelmükbe ajánlom Dumbledore gondolatait, mi szerint a döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk.”

Az ünnepségen zenélt a Four Wine Zenekar, amelynek tagjai között említhetjük végzett hallgatóinkat, valamint a GTK oktatóját, Dr. Berki Boglárkát. Ezúton is köszönjük közreműködésüket!

A diplomaosztón készült képeket az SZTE Alma Mater honlapján lehet majd elérni.
A honlapon történő regisztráció és belépés után, a "GTK Diplomaosztó 2022. július" elnevezésű zárt csoportba kell jelentkezni, ahol elérhetőek lesznek az ünnepségen készült fotók.

Gratulálunk a frissen végzett hallgatóknak, és sok sikert kívánunk a jövőben!


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Őszi Karriernapok az SZTE-n

A hagyományokhoz híven, 2022. október 18-án, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont az őszi Állásbörzének.

Események

Rendezvénynaptár *