Double Degree

Double Degree lehetőség a Varsói Egyetemen – tanulj külföldön és szerezz két mesterdiplomát!

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2021-ben nemzetközi együttműködési keretmegállapodást írt alá Double Degree program létrehozására a Varsói Egyetem Menedzsment Karával.

A Double Degree Programban részt vevő hallgatók mindkét Intézmény mester diplomáját megszerzik:
- A Varsói Egyetem Menedzsment Kara Nemzetközi gazdálkodás [International Business Program (IBP)] mester diplomát állít ki,
- a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara pedig okleveles közgazdász nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szakon (INEB) mester diplomát.


A Double Degree Programban azok a magyar és nemzetközi International Economy and Business MSc szakos hallgatók vehetnek részt, akik BSc tanulmányaik alatt legalább 60 ECTS kreditet teljesítettek menedzsment és/vagy gazdaságtudományi területeken. A 2022/2023-as tanévre 2022. február 22-ig lehet beadnia pályázatot. A pályázati kiírás a Coospace-n elérhető. A programról Dr. Pelle Anita és Dr. Pusztai-Varga Ildikó tart tájékoztatást február 16-án, 16.00 órakor a második emeleti társalgóban.
A programban részt vevő hallgatók a mesterképzés első és második szemeszterét a küldő Egyetemen (Szeged), a harmadik és negyedik szemeszterét pedig a fogadó Egyetemen (Varsó) töltik. A képzés első évében a Szegedi Tudományegyetemen létesítenek aktív hallgatói jogviszonyt, míg a második évben a Varsói Egyetemre is beiratkoznak. A jelentkezők egy tanévet Varsóban tölthetnek és egy második mesterdiplomát szerezhetnek. A hallgatóknak a fogadó egyetem felé nincs tandíj és egyéb díjfizetési kötelezettségük.

Megkérdeztük Dr. Pelle Anitát az International Economy and Business MSc képzés szakfelelősét és Dr. Katarzyna Dziewanowskát a Varsói Egyetem Menedzsment Karának nemzetközi igazgatóját, hogy miért ajánlja a double degree képzésben való részvételt: "Bár az International Economy and Business MSc szak egy nemzetközi képzés, így helyben is van lehetőség angol nyelven tanulni, külföldi hallgatókkal találkozni, tapasztalatokat és ismereteket szerezni más kultúrákról, de egy másik országba utazás során, más tanároktól lehet tanulni, újabb ismeretekkel és nem utolsó sorban egy második mesterdiplomával lehet gazdagodni".

A Varsói Egyetem Menedzsment kara egy modern épület, ahol a tananyag, a tanítás, a hozzáállás is haladó szellemű. Az épület könnyen megközelíthető, sok a külföldi hallgató, a közeg színes és nyitott. Dr. Katarzyna Dziewanowska szerint:
"Studying abroad is always a great adventure. Why not combine it with practical outcomes? Faculty of Management, University of Warsaw and Faculty of Economics and Business Administration, University of Szeged offer a double degree opportunity to their students – come to Warsaw, study international business, meet great people and unlock your future potential! "

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Szakmai kirándulás

A Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók a szorgalmi időszak utolsó két hetét is tartalmasan töltötték: vendégelőadóktól tanultak és szakmai kiránduláson vettek részt.

Események

Rendezvénynaptár *