Gyászhír

Megrendülten tudatjuk, hogy kollégánk, barátunk és tanárunk, Dr. Mozsár Ferenc a Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet egyetemi docense, 2022. december 30-án, 65 évesen, tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Mozsár Ferenc 1957. október 9-én született a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászágón. Általános iskolai tanulmányait is itt végezte, 1964 és 1972 között. Szolnokon, a Vegyipari Finommechanikai és Műszeripari Szakközépiskolában érettségizett 1976-ban. Ugyanebben az évben felvételt nyert a József Attila Tudományegyetem matematikus szakára, majd 1 éves katonai szolgálat következett számára, Hódmezővásárhelyen. Matematikusi tanulmányait megszakítva, a korábbi vegyipari technikusi szakmájának megfelelően, az Algyői Kőolajipari Vállalatnál helyezkedett el 1978-ban, majd felvételizett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem szegedi kihelyezett tagozatára, ahol 1984-ben okleveles közgazdász diplomát szerzett. 1980-ban megházasodott, 1986-ban pedig megszületett fia, Mozsár Mátyás. Időközben elkezdett tanítani a Szegedi Kőrösi József Közgazdasági Szakközépiskolában. Tanári pályaválasztásához és működéséhez kapcsolódva ismét a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem következett, ahol 1989-ben közgazdász tanári oklevelet szerzett.

A Szegedi Tudományegyetem jogelődjén, a még József Attila Tudományegyetemen, 1987-től tanársegédként kezdett el dolgozni. Majd 1993-ban az egyetemi doktori címét is megszerezte a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen, disszertációjának címe „Az állam mikrogazdasági szerepvállalása” volt. 1993-tól így már egyetemi adjunktusként folytathatta munkáját. Az 1999-ben megalakult Gazdaságtudományi Kar egyik alapító oktatójaként tarthatjuk számon. Miután „A közjavak magánkereslete” című disszertációjának megvédésével PhD fokozatot szerzett, 2004-től egyetemi docensként dolgozott Karunkon. Ugyanebben az évben lett a GTK Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézet Elméleti Közgazdaságtani Szakcsoportjának vezetője. Ezt a munkát 2019-ben adta át. 2005-2008 között Karunk dékánhelyettese volt. 2006-tól egészen mostanáig a GTK Tanulmányi Bizottságát vezette. 2022 őszén nyugdíjba vonult, de oktatói tevékenységét tovább folytatta.

Nagyon sokan szerették és tisztelték őt. Halálával pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Mozsár Ferencet az SZTE Gazdaságtudományi Kar saját halottjaként tekinti.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Balogh Petya

Ebben a félévben ismét ellátogat hozzánk egy cápa, akit 3 szó jellemez leginkább: startupper, angyalbefektető, mentor. Ő pedig nem más, mint Balogh Petya!