Kutatók éjszakája a Gazdaságtudományi Kar

Újra személyesen találkozhattunk a gazdaságtudományi kutatások iránt érdeklődőkkel

Szeptember 24-én ismét csatlakozott Karunk a Kutatók Éjszakája országos rendezvénysorozathoz, amelyet idén már személyes jelenlét mellett tarthattunk meg.

Habár a rendezvény során érezhető volt, hogy a pandémia miatt kevesebb középiskolás csoport vett részt, más érdeklődők hasonló számban képviseltették magukat, mint a pandémiát megelőző években.


Az idei rendezvényünk a programkínálatot tekintve felülmúlta az elmúlt éveket, hiszen az érdeklődők közel 14 program közül választhattak. A 18 órakor kezdődő interaktív előadásokat közel 120-140 résztvevő tekintette meg. A Karunk oktatói és demonstrátorai által tartott előadások többsége olyan interaktív program volt, amelyek segítségével az érdeklődők jobban beleláttak különböző gazdasági tevékenységek működésébe, valamint megismerhették a játékelmélet és közgazdaságtan alapvető összefüggéseit.
A témaköröket tekintve egyaránt betekintést kaphattunk a statisztika és adatvizualizáció, az egészségügy, államháztartás, közlekedés, turizmus és fogyasztói magatartás világába. A programok között a résztvevőknek lehetőségük volt megismerni a szemkamerás vizsgálatok sajátosságait, valamint egy vakteszten is részt venni, amely során különböző chipsmárkák termékeit lehetett értékelni.


A Kutatók Éjszakáján megtartott előadások közül kettő online is megtekinthető volt, illetve három előadás rögzítésre került, amelyek megtekinthetők:

Prof. Dr. Botos Katalin: Több pupu teve
Dr. Baráth Lajos: Lehet-e hatékonyan gazdálkodni az egészségügyben egy világ járvány esetén?
Dr. Vida György: Szeged#... Hogyan vizsgáljuk és adjuk el a településünk a közösségi médiában?

DSC_1713DSC_1788

DSC_1815DSC_1740


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Dr. Pelle Anita szakfelelős

Szegeden születtem, azóta itt élek, ám már gyerekként is sokat utaztam Európában, és 15 évesen az USA-ba is eljutottam egy iskolai csereprogram keretében.

Események

Rendezvénynaptár *