Wekerle Sándor Életműdíj

Botos Katalin, az SZTE GTK professzor asszonyának munkásságát Wekerle Sándor Tudományos Életműdíjjal ismerték el

Örömteli eseménnyel büszkélkedhet az SZTE Gazdaságtudományi Kara: Wekerle Sándor Tudományos Életműdíjat kapott Botos Katalin professzor emerita.

Többek között a modern pénzügyi rendszer hazai megteremtésében végzett munkájának, valamint sok évtizedes tudományos oktatói és kutatói tevékenységének elismeréséül vehette át a díjat


-Még mindig örömmel emlékszem vissza arra, hogy 1990 októberében, az Amerikai Tudományos Akadémia meghívására tartott előadásom után, Todd Buchholztól (amerikai eszmetörténész), "Botos Katalinnak, aki nemzetét a 21. századba vezeti…” ajánlással kaptam meg az ő (hazánkban is később kiadott) könyvét. Mindig az életre, és nem az iskolára neveltem a hallgatóimat, akik közül nagyon sokan sikerre vitték az üzleti és az állami életben egyaránt. Az Életműdíj elismerés kifejezetten szakmai, és ezért ennek kimondhatatlanul örülök – osztotta meg velünk a professzor asszony.

Munkásságáról röviden:

Több mint ötven éve tanít pénzügyet.
Pénzügyi oktatás bevezetése Szegeden.
Közreműködés a Nemzetközi Valutaalap (IMF) megállapodásban.
A kétszintű bankrendszer szabályozása és konszolidálása.

Az egész Kar nevében szívből gratulálunk az elért eredményéhez és hasonló sikereket kívánunk a jövőben! Köszönjük, hogy tudományos munkájával öregbíti intézményünk hírnevét!


Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Dr. Pelle Anita szakfelelős

Szegeden születtem, azóta itt élek, ám már gyerekként is sokat utaztam Európában, és 15 évesen az USA-ba is eljutottam egy iskolai csereprogram keretében.

Események

Rendezvénynaptár *