Tájékoztatás a tanévkezdéssel kapcsolatban

A 2020/21-es tanévben az őszi szemeszter a járványügyi helyzet következtében rendhagyó módon (hibrid oktatási formában) indul. Kérjük, hogy figyelmesen olvassátok el a szabályokat és tartsátok be ezeket saját magatok, a családotok és a kar összes hallgatójának és munkatársának érdekében!

  1. A kar épületeibe nem léphet be olyan személy, aki aktív COVID fertőzött, akinél fertőzés gyanúja áll fenn, a betegségre utaló tüneteket (láz, hidegrázás, köhögés, torokfájás, légszomj, izomfájdalom, szaglás/ízérzés elvesztése) mutatja, vagy testhőmérséklete 37,5 foknál magasabb.
  2. Amennyiben az épületben tartózkodónál a koronavírus tünetének gyanúja merül fel, az épületet haladéktalanul el kell hagynia. Amennyiben nem tudja elhagyni az épületet, minimális kontakt mellett elkülönítő szobába kell mennie (ez a KO épület esetében a 004 terem, míg a GO-ban a földszinti régi karrier iroda) és a gyanút észlelőnek mentőt kell hívnia.
  3. A GTK közösségi tereiben (például Aula, folyosó, tantermek) mindenki számára kötelező a maszkviselés.
  4. Tanulmányi Iroda látogatása esetén (is) maszkot kell viselni a hallgatóknak, a 1,5 méteres távolságot be kell tartani és pre-triázs kérdőív kitöltése kötelező. A Tanulmányi Iroda személyes ügyfélfogadásra a 9:00-12:00 sávot tartja fenn, de telefonon és e-mailben elérhetőek.
  5. Az épületbe belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező.
  6. Jelenléti órák, csoportos foglalkozások esetében kötelező mind a hallgatóknak, mind az oktatóknak a maszk viselése, a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartása és jelenléti ív vezetése (az esetleges kontaktkutatásokhoz). Az aláírással a hallgató azt tanúsítja, hogy a COVID-19 koronavírus-betegség tüneteit (láz, hidegrázás, köhögés, torokfájás, légszomj, izomfájdalom, szaglás/ízérzés elvesztése) nem mutatja. E nélkül az órán való részvétel nem lehetséges, a hallgatónak el kell hagynia az épületet.
  7. A hibrid oktatási forma miatt az órákon való kötelező részvétel a jelenléttel, illetve az online formában tartott kurzusok esetében sem írható elő.
  8. A félév a képzés nyelvétől függetlenül szeptember 7-én indul. Azon kurzusok esetében, ahol az új központi irányelvek miatt ez nem lehetséges, az oktatást legkésőbb a szeptember 14-ei héten, az óra időpontjában meg kell kezdeni.

Bízunk benne, hogy egymást támogatva, türelmes és rugalmas hozzáállással egy sikeres szemesztert tudhatunk majd magunk mögött. Sok sikert kívánunk Nektek!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Az SZTE GTK július 2-án rendezte volna meg a hagyománynak tekinthető diplomaosztó ünnepségét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A járványhelyzet azonban gátat szabott a rendezvénynek és a végzett közgazdászok méltó módon történő elbúcsúztatásának egyaránt.

Események

Rendezvénynaptár *