Cost - CA19130 - Fintech and Artificial Intelligence in Finance

Az SZTE GTK oktatója, Dr. Pelle Anita Science Communications Manager pozícióban látja el teendőit a COST nemzetközi szervezet egyik akciójában

Karunk egyik oktatója, Dr. Pelle Anita hazánkat képviselő tag a COST (European Cooperation In Science & Technology) nemzetközi szervezet egyik akciójában. Szeptembertől egy, a pénzügyi szektorral foglalkozó akció tudománykommunikációs vezetőjeként is tevékenykedik.

A Gazdaságtudományi Kar számára kiemelt fontossággal bír a tudományos jelenlét erősítése hazai és nemzetközi vonatkozásban egyaránt. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy oktatónk, Dr. Pelle Anita szeptembertől Science Communications Manager pozícióban tevékenykedik a COST egyik akciójában, mely a pénzügyi szektor digitális technológiáival foglalkozik és feladata, hogy a mesterséges intelligencia által támogatott folyamatokat átláthatóbbá tegye a FinTech (digitális pénzügyek legújabb generációja) térben.

Az EU kutatás-fejlesztési keretprogramja által támogatott COST szervezet célja kutatási hálózatok kialakítása és azok finanszírozása, melyek teret biztosítanak a fiatal tudósok, újítók együttműködéséhez Európa-szerte (és azon túl is), és ez által hozzájárul a tudomány és az innováció fejlődéséhez, ösztönzi az ismeretek megosztását és egyesíti az erőforrásokat. A szervezet arra törekszik, hogy a tudományos munka eredményeinek és a különféle innovációknak gyakorlati életben való megvalósítását elősegítse, minden tudományterületen.

Dr. Pelle Anita, mint Science Communications Manager, a kommunikációért felelős vezető a CA19130-as számú, 2020-2024 között zajló akcióban. Egyrészt kapcsolatot teremt a résztvevőkkel és támogatja a folyamatos és hatékony információcserét, másrészt közvetíti az akadémiai oldal tudományos eredményeit mindazok számára, akik a gyakorlati életben és szakpolitika alkotásban hasznosíthatják és megvalósíthatják azokat, EU-s és nemzeti szinten. Az akcióban részt vevő 32 tagország esetében mindenki számára nyitott a csatlakozás lehetősége, akik részéről a szakterületekhez köthető aktív jelenlét és tevékenység az elvárás, többek között eszmecserék, konferenciák vagy workshopok formájában.

Szívből gratulálunk a pozíció elnyeréséhez és hasonló sikereket kívánunk a jövőben is!