Az SZTE GTK és partnerei 66 közgazdász hallgatót támogatnak a tavaszi szemeszterben is

2020. február 28-án 16. alkalommal adott otthont ösztöndíjátadó ünnepségnek a Gazdaságtudományi Kar aulája. A kar és partnerei a 2019/2020-as tanév második szemeszterében 66 tehetséges hallgató tanulmányait támogatják részleges vagy teljes tandíjmérsékléssel.

A Gazdaságtudományi Karon a tehetséggondozás régóta az oktatás középpontjában áll, melyet a 2012-ben alapított saját ösztöndíjrendszer is alátámaszt. Kari és vállalati ösztöndíjakra egyaránt pályázhatnak a leendő közgazdászok, mely azt jelenti, hogy a képzésük tandíját részben vagy teljes mértékben elengedi a kar egy vagy több félévre.

A pályázatokat bíráló bizottság a 2019/2020-as tanév tavaszi szemeszterében 66 kimagasló tanulmányi eredményt elért hallgató számára ítélt ösztöndíjat. Közülük hatan nemzetközi hallgatók, akik az angol nyelvű Business Administration and Management alapképzésen folytatják tanulmányaikat.

A pénteki átadóünnepségen 46 immáron ösztöndíjas hallgató vehette át oklevelét Dr. Kovács Pétertől, a Kar dékánjától; Prof. Dr. Gellén Klárától, az SZTE oktatási rektorhelyettesétől; valamint a Contitech Rubber Industrial Kft. és a Coop Szeged Zrt. képviselőitől.

Az ösztöndíjprogram sikerét jól bizonyítja, hogy már több mint 30 partner vett részt benne, melynek köszönhetően az évek során 1500-nál is több oklevelet vehettek át a hallgatók.

Szívből gratulálunk az ösztöndíjban részesült hallgatóknak és sok sikert kívánunk tanulmányaikhoz a jövőben is!

Az ünnepségen részt vett:

  • Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja
  • Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese
  • Nagygyörgyné Dr. Csáki Katalin, a Contitech Rubber Industrial Kft. HR vezetője
  • Szolcsányi Andrea, a Coop Szeged Zrt. gazdasági igazgatója

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Az SZTE GTK július 2-án rendezte volna meg a hagyománynak tekinthető diplomaosztó ünnepségét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A járványhelyzet azonban gátat szabott a rendezvénynek és a végzett közgazdászok méltó módon történő elbúcsúztatásának egyaránt.

Események

Rendezvénynaptár *