A felvételizők duális képzésben is tanulhatnak Pénzügy mesterszakon 2020. szeptemberétől

Jelentkezési határidő: 2020. február 15.

A munkaerőpiaci trendekhez igazodva a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és helyi vállalkozások között létrejött együttműködésnek köszönhetően duális jellegű pénzügy mesterképzést indít az SZTE Gazdaságtudományi Kara 2020. szeptemberétől. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a pénzügyi oktatás innovatív és gyakorlat-orientált formában valósuljon meg.

A Gazdaságtudományi Kar kiterjedt vállalati kapcsolattal rendelkezik, amely az oktatási és kutatási tevékenységet is magában foglalja. Az oktatás területén viszont új mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen első alkalommal indul duális képzés helyi vállalkozások bevonásával. Az együttműködés keretében a szegedi Contitech Rubber Industrial Kft. a következő tanévben 2 pénzügy mesterszakos hallgatót fogad, hogy elősegítse szakmai ismereteik bővítését. Habár a Kar hallgatói korábban is vettek részt szakmai gyakorlaton a vállalkozásnál, a duális képzés azonban lehetőséget kínál arra, hogy a hallgatók a mintatantervhez igazodóan az elméleti ismeretek elsajátításával párhuzamosan szerezzenek egyszerre gyakorlati tapasztalatot is a gyakorlati tanterv alapján. Ezáltal nemcsak a hallgatók ismeretei bővülnek, de a hallgatói munkavégzés minősége is magasabb színvonalú lesz – ami a vállalkozásnak is kedvező. Hasonló szándéktól vezérelve a szintén szegedi székhelyű GriffSoft Informatikai Zrt. is együttműködő partnerként vesz majd részt a képzésben, miután az Oktatási Hivatal nyilvántartásába bejegyezték. A duális jellegű képzési forma során a felsőoktatási- és munkaerőpiaci igények könnyebben összehangolhatók, továbbá a hallgatók nemcsak magas színvonalú elméleti tudást sajátíthatnak el, hanem gyakorlatorientált, releváns szakmai tapasztalattal rendelkező frissdiplomások lesznek már a munkaerőpiacra lépésük pillanatában. Duális hallgatóként, a megszerzett versenyképes tudás és a kiépített kapcsolati tőke birtokában a jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeik is jelentősen javulhatnak.

A duális képzésre pályázóknak felvételi elbeszélgetésen kell részt venniük a GTK felvételi bizottsága, valamint a vállalati partnerek által szervezett személyes meghallgatáson. A Kar vezetése bízik abban, hogy a leendő hallgatók is felismerik a duális képzés előnyeit, és egyre többen kívánnak ilyen formában továbbtanulni – ezzel hosszú távon fejlesztve a duális képzést a Karon.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Az SZTE GTK július 2-án rendezte volna meg a hagyománynak tekinthető diplomaosztó ünnepségét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A járványhelyzet azonban gátat szabott a rendezvénynek és a végzett közgazdászok méltó módon történő elbúcsúztatásának egyaránt.

Események

Rendezvénynaptár *