TDK mecénás

A Morgan Stanley támogatóként csatlakozott a TDK Kari fordulójához

A Morgan Stanley pénzügyi multinacionális vállalat vásárlási utalványt ajánlott fel a TDK Kari fordulóján legjobban teljesítő hallgatók számára.

Miért fontos a Morgan Stanley-nek, hogy a TDK mecénása legyen?
A Morgan Stanley öt alapelve közül az egyik úgy hangzik, hogy „leading with exceptional ideas”, vagyis kimagasló ötletekkel törekszünk vezető szerepre. Büszkén támogatjuk a jövő generáció kiemelkedő gondolkodóit, és a TDK kiváló platform arra, hogy a tehetségek megvillanthassák képességeiket és lelkesedésüket. Évente közel 200 diák nyer felvételt a Morgan Stanley-hez gyakornoki pozícióba, és sokan közülük a diploma megszerzése után is a cégnél maradnak. Célunk, hogy megtaláljuk a tehetségeket, és támogassuk őket abban, hogy sikeres karriert futhassanak be.


Van-e olyan programja a Morgan Stanley-nek, amely a hallgatóknak szól?
Számos programunk működik azzal a céllal, hogy a hallgatók megismerhessék a Morgan Stanley-nél kínálkozó karrierlehetőségeket.
Nyílt napunk során például a diákok kisebb csoportokba osztva ismerkedhetnek meg a céggel és az egyes részlegeivel. A korábbi évekhez hasonlóan azt tervezzük, hogy élőben rendezzük meg az eseményt budapesti irodánkban, amikor a járványügyi szabályozás ezt lehetővé teszi majd. Gyakornoki programunkban folyamatosan keresünk diákokat, akik hosszú távon (több mint 6 hónapon át) szeretnék fejleszteni képességeiket és tudásukat a Morgan Stanley-nél. Célunk, hogy a gyakornoki idő letelte után munkavállalóként is minél többen a cégnél maradjanak, és természetesen igazoljuk a szakmai gyakorlati időt is.
Javasoljuk a diákoknak, hogy vegyenek részt virtuális próba-állásinterjúinkon is, amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy felkészüljenek az interjúszituációkra, és ebben részletes visszajelzéssel is segítjük őket.


Mi kell ahhoz, hogy bekerülj a Morgan Stanley-hez?
Olyan embereket keresünk, akikben potenciált látunk és akik motiváltak abban, hogy logikus és analitikus gondolkodással érjenek el sikereket. Akik gyorsan tanulnak és szeretnének fejlődni. Ezek a tulajdonságok gyakran fontosabbak a tapasztalatnál. Az egyetemen szerzett elméleti tudást a Morgan Stanley-nél gyakorlati tapasztalatokkal egészíthetik ki a hallgatók. A legtöbb kollégánk a budapesti irodában a STEM (természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) területek valamelyikén végzett, egyharmaduk gazdasági képesítéssel rendelkezik. Az irodában dolgoznak informatikusok, mérnökök, közgazdászok, jogászok, matematikusok, de akár fizikusok, vegyészek és meteorológusok is. Az angol nyelvtudás fontos, és biztosítunk angol nyelvű kurzust azoknak, akik szeretnék fejleszteni nyelvtudásukat.


Mi a Morgan Stanley üzenete a hallgatók felé?
Javasoljuk, hogy használják ki az előttük nyíló lehetőségeket, legyen szó a próbainterjúkról vagy a TDK-n való részvételről. A Morgan Stanley továbbra is tárt karokkal, érdekes és kihívást jelentő karrierlehetőségekkel várja a fiatal tehetségeket. Fontos célunk, hogy olyan környezetet teremtsünk munkatársaink számára, ahol a home office-nak vagy éppen a rugalmas munkaidőnek köszönhetően biztosított a munka és a magánélet egyensúlya. Aki csatlakozik hozzánk, nyitott és aktív nemzetközi közösség részese lehet.

Nagyon szépen köszönjük támogató tevékenységüket!