A következő tanévtől a francia IPAG Business School-ban tanulhatnak a Gazdaságtudományi Kar hallgatói

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara a francia IPAG Business Schoollal kötött szerződést. A kar hallgatóinak a jövőben lehetősége lesz arra, hogy csereprogramon keresztül a neves francia intézményben végezzék el tanulmányaikat és sajátítsák el a diplomához szükséges tudást.

Az IPAG Business School a Shanghai Ranking adatai szerint Franciaország harmadik legjobb üzleti iskolája. Az intézmény világszerte több mint 130 külföldi egyetemmel áll kapcsolatban csereprogram keretében, de ahogyan Bernard Terrany, a francia delegáció tagja és az IPAG fejlesztésért és nemzetközi kapcsolatokért felelős képviselője fogalmazott, „Magyarország még hiányzott a listáról”.

Dr. Kovács Péter, az SZTE Gazdaságtudományi Karának dékánja már januárban megállapodást kötött a francia egyetemmel, így a jelenlegi szerződéses aláírás egy újabb lépés volt a karok közötti együttműködés irányainak meghatározásában.

A csereprogram keretében az alap- és mesterszakos hallgatók mellett a kar oktatói, kutatói és adminisztratív munkatársai is lehetőséget kapnak a program nyújtotta lehetőségek kihasználására. Az együttműködés nemcsak az eddig meglévő szakokra, hanem a 2020/21-es tanévtől induló Turizmus-vendéglátás alapképzési szakra is kiterjed majd. Az új szakon tanuló hallgatók ugyanúgy részt vehetnek külföldi képzéseken, továbbá a szakmai gyakorlatukat is végezhetik Franciaországban.

Az együttműködés, bár azzal indul, nem csak cserekapcsolati és Erasmus lehetőségeket hoz magával. A távlati cél egy kettős diploma program kialakítása, amely során a hallgatók a Gazdaságtudományi Karon töltött képzési idejük alatt a külföldi partnerintézmény oklevelét is megszerezhetik majd.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MSCI

MSCI is organizing an Open Day event on the 27th November. In this event participants will have an exclusive opportunity to take an office tour, meet some representatives of main interest areas (analytics, data, technology, client coverage), and discuss career paths with them and with other colleagues.

Események

Rendezvénynaptár *