II. GM Club kirándulás

II. GM Club Szakmai Kirándulás

A tavalyi év sikereit követően idén is útra kelt a GM Club, immáron a második szakmai kirándulására.

Ezúttal Budapestet és környékét vette célba a kiránduló csapat szeptember utolsó hétvégéjén. A kiránduláson hét oktató és 32 hallgató töltötte együtt a hétvégét, amely során szakmai és szórakoztató programokon vehettek részt.

Szeptember 27-én, pénteken a korai indulást követően a szakmai programok sorát a mogyoródi Hungaroringen kezdte meg a csapat. A helyszínen lehetőségük volt a Hungaroring sajtótájékoztató szobáját, versenyirányító központját és a díjátadó pódiumát is megtekinteni, miközben a sétán a cég gazdasági munkatársa kísérte a csapatot. A Hungaroring történetének megismerése után a résztvevők szabadon kérdezhettek a munkatársaktól, így gazdasági aspektusból is bepillantást nyerhettek a Hungaroring kulisszái mögé. A csapat ott-tartózkodása alatt nyílt napon vehettek részt a száguldozni vágyók, saját autóikkal léphettek a Ringre. A kirándulók a VIP nézőtéren, a rajtvonal mellől figyelhették a „versenyt”.

Az ebédszünetet követően a Dreher Sörgyár kollégái látták vendégül a csapatot. Az egész délutános program kezdéseként egy-egy alkoholmentes sör kíséretében interaktív előadásokon ismerkedhettek meg a sör és a Sörgyár történetével, illetve a Dreher Sörgyárak vállalatának gazdasági működésével. Az igazán ügyesek még Dreher ajándékcsomagot is nyerhettek, ha a dobogón végeztek egy Kahoot-teszten, amelyet az előadók a sörrel, és a sörgyárral kapcsolatos kérdésekből állítottak össze.

Az előadásokat követően a társaság két csoportban kezdte meg a sörgyártúrát, ahol a sörfőzés lépéseit ismerhették meg testközelből, illetve egy kiállítás keretében a sörgyártás történelmébe is betekintést nyerhetettek . Zárásként a kirándulók kedvenc programeleme következett – korlátlan sörfogyasztás a Dreher bárjában. Itt bármennyi időt szívesen eltöltött volna a társaság…☺

Az esti órákban azonban búcsút kellett venni a gyártól és elfoglalni a szállást. A vacsorát követően a hosszú és fárasztó napot ismerkedős, beszélgetős program zárta, ahol játékos kvíz keretében tudhattak meg a hallgatók többet a GTK-s oktatók személyes oldaláról.

Szombati reggel mindenki felfrissülve várta a nap programját. A reggelit követően az etyeki Korda Filmparkot látogatta meg a csapat. A filmkészítés lépéseit járhatták végig a látogatók a kiállítótérben, a külső helyszíneken pedig a berendezett utcai, városi díszletek repítették el a résztvevőket a 15. századi Itáliától kezdve egészen az 50-es évekbeli New York-ig.

A nap megkoronázásaként Etyeken folytatódott a GM Club kirándulása, ahol a Debreczeni Pincészetben Debreczeni Kálmán borász mutatta be a családja által készített borkülönlegességeket egy 5 borból álló kóstolón. Debreczeni Kálmán korábban bankárként és brókerként tevékenykedett, a tőzsde- és pénzpiacot hagyta ott, és fordult a szőlészet irányába. Életútjáról, szakmai tapasztalatairól, mesélt és tanácsokat adott a kirándulás résztvevőinek, továbbá a borászat gazdasági működésébe, marketing tevékenységébe is betekintést engedett.

Az est hangulatát megalapozta a borkóstoló, így a közösségépítést folytatta a csapat a vacsorát követően. Mindenki kicsit jobban megismerhette a társait, hiszen az előző este folytatásaként, a tábortüzet körülülve saját magukról mesélhettek, történeteket oszthattak meg egymással a kirándulók, majd éjszakába nyúlóan folytatódott a beszélgetés az oktatók és a hallgatók között.

Reméljük, hogy minden résztvevő jól érezte magát, hamarosan érkezünk a következő kirándulással! ☺

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

MSCI

MSCI is organizing an Open Day event on the 27th November. In this event participants will have an exclusive opportunity to take an office tour, meet some representatives of main interest areas (analytics, data, technology, client coverage), and discuss career paths with them and with other colleagues.

Események

Rendezvénynaptár *