Az Év Kutatója és Pro Laudanda díjat nyertek a GTK oktatói

Hagyományosan az Egyetem Napján adják át a Senator Honoris Causa és a Doctor Honoris Causa Kitüntető Címeket, a Pro Universitate-, a Klebelsberg Kunó-, a Pro Laudanda Promotione-díjakat, valamint az Év Kutatója, az Év Fiatal Kutatója, a Kiváló PhD Témavezető, Pro Laudanda Elismerő Okleveleket és a Csengery János Emlékérmet.

A Szegedi Tudományegyetem Napját 2002 óta minden év november 11-én ünneplik. Ez a nap többszörös ünnep a Szegedi Tudományegyetemen: 1872. november 11-én kezdődött meg a tanítás az intézmény jogelődjének tekintett kolozsvári egyetemen, 1940. november 11-e a Szegeden újonnan alapított Horthy Miklós Tudományegyetem tanévnyitójának napja.

Idén az ünnepi Egyetemi Szenátusülést november 9-én, szombaton tartották. A Gazdaságtudományi Kar oktatói közül ketten kaptak kitüntetést, Prof. Dr. Lengyel Imre az Év Kutatója elismerő oklevelet vehette át a humán- és társadalomtudományok tudományterületen nyújtott kiemelkedő kutatói tevékenysége elismeréseként. Dr. Kazár Klára pedig a Pro Laudanda díjat nyerte el, amit az Egyetemi Doktori Tanács olyan személynek ítél oda, aki a PhD fokozatot a Szegedi Tudományegyetemen, szervezett képzést követően szerezte meg és valamennyi követelményt kiemelkedő színvonalon teljesített.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Pénzügyi jogi akadémia

Banki, pénzügyi tanfolyamok kedvezményes áron közgazdász hallgatók számára!

Események

Rendezvénynaptár *