Kutatók éjszakája az SZTE GTK-n

Szeptember 29-én Kutatók éjszakája a GTK-n

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.

Estétől éjszakáig egyetemi oktatók, kutatók és hallgatók várták a nagyközönséget GTK-n rengeteg érdekes programmal és témával mint például a „Ki a Marvel Univerzum legfontosabb szuperhőse?” vagy a „Kutatás az egyetem falain túl - Egy szegedi cigánytelep felszámolásának tanulságai”. 19:00 órai kezdettel egy angol nyelvű prezentációt hallhattunk, melynek címe „Positive marketing - how can marketing help achive social good?” volt. Ezt követően egy tesztet tölthettek ki az érdeklődők, ahol a kutatói megérzéseiket vizsgálhatták. 20 órakor ismét egy angol nyelvű prezentációt hallhattunk „Are you better than the Hungarian average? - Test your financial literacy” címmel.

Az este folyamán az Aulában a marketing egypercesek világát lehetett kipróbálni. A játékok és vetélkedők legérdekesebbjei közé tartozott a logókkal kapcsolatos memóriakártya-játék, energiaitalok felismerése ízlelés alapján vagy egy kisfilm megnézését követően az abban látott márkák felsorolása.

Reméljük, hogy minden résztvevő jól érezte magát és jövőre is ilyen nagy számban látogatják meg karunkat!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Az SZTE GTK július 2-án rendezte volna meg a hagyománynak tekinthető diplomaosztó ünnepségét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A járványhelyzet azonban gátat szabott a rendezvénynek és a végzett közgazdászok méltó módon történő elbúcsúztatásának egyaránt.

Események

Rendezvénynaptár *