Kotosz Balázs habilitációs előadásai

2017.10.09-én 11 órai kezdettel Kotosz Balázs tartotta meg habilitációs előadásait.

Az előadások címe: Politikai üzleti ciklusok valamint Módszertani dilemmák az egyetemek helyi gazdasági hatásainak vizsgálata során.

A tantárgyi előadás, a politika gazdaságra gyakorolt hatásának általános bemutatása után a politikai üzleti ciklusok megfigyelt adatait mutatta be. A ciklusok magyarázatára szolgáló elméletek ismertetése az opportunista viselkedés modelljeire és a pártszimpátián alapuló döntéshozatal modelljeire terjedt ki.

A tudományos előadásban először az egyetem és funkcióinak definíciója, lehatárolása került ismertetésre, kitérve a méréssel kapcsolatos problémákon belül az oktatás, kutatás, tudáshasznosítás, proaktív gazdaságfejlesztés szerepére, valamint olyan speciális kérdésekre, mint az egyetemi klinikák, színházak, stadionok esete. A gazdasági hatások csoportosítása és összehasonlíthatósága, az azzal kapcsolatos tudományos hiányosságok ismertetése után egy új csoportosítás is bemutatásra került. A területi lehatárolás kérdése után a mérési módszerek és a becslésekhez szükséges adatok ismertetése és esettanulmányok zárták az előadást.

A sikeresen megtartott „Politikai üzleti ciklusok” című tantárgyi előadás, és „Módszertani dilemmák az egyetemek helyi gazdasági hatásainak vizsgálata során” című tudományos előadás alapján a Bíráló Bizottság javasolta Dr. Kotosz Balázs főiskolai docens részére a "habilitált doktor" cím odaítélését.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Az SZTE GTK július 2-án rendezte volna meg a hagyománynak tekinthető diplomaosztó ünnepségét a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A járványhelyzet azonban gátat szabott a rendezvénynek és a végzett közgazdászok méltó módon történő elbúcsúztatásának egyaránt.

Események

Rendezvénynaptár *