„Miért kezdtem bele a TDK-ba?”

OTDK – 2017

Lipták Lilla, OTDK I. hely (2017)
Miután megírtam a szakdolgozatomat, témevezetőm Dr. Prónay Szabolcs javasolta, hogy érdemes lenne tovább vinni ezt a témát egy másik kutatási területre, mert nagyon érdekes és újszerű.
Oroszi Nelli, OTDK részvétel (2017)
A tudat, hogy össze tudtam hozni egy olyan munkát, ami egy országos megmérettetésen megállja a helyét, hatalmas önbizalmat és visszaigazolást ad.
Czékus Claudia, OTDK részvétel (2017)
Konzulensem, Pelle Anita biztatott, hogy vegyek részt egy ilyen megmérettetésen...
Révász Melinda, OTDK részvétel 2017)
Korábban nem tudtam, hogy milyen a TDK, mennyire nehéz vagy könnyű részt venni rajta. Így utólag már bánom, hogy hamarabb (alapszakon) nem kaptam hozzá kedvet...
Nádas Nikoletta, OTDK részvétel (2017)
Igaz, hogy sok munkával jár, azonban nagyon sokat lehet tanulni, önismereti tréningnek is nagyon jó.
Tar Tímea, OTDK II. hely (2017)
Kazár Klára motivált arra, hogy elinduljak a helyi TDK fordulón. Korábban nem is gondoltam rá, mert nem sejtettem, hogy mit nyerhetek vele, és úgy gondoltam, hogy ez biztosan nagy falat lenne nekem.

OTDK – 2015

Kéri Anita, OTDK I. hely (2015)
… témavezetőm, Dr. Hetesi Erzsébet, biztatására indultam a dolgozatommal a helyi TDK fordulón, majd pedig az országos versenyen is.
Fiedler Szandra, OTDK II. hely (2015)
2 éve, amikor az előző OTDK véget ért, láttam, hogy milyen nagy munkával jár, de mégis mennyire megéri, hiszen egy olyan szintű tudományos eredményt tesznek le az asztalra az OTDK-zók, amelyre az egész kar büszkén és elismerően gondol.
Méreiné Berki Boglárka, OTDK II. hely (2015)
… a témám iránti lelkesedés. Úgy gondoltam, hogy többet érdemel, mint egy egyszerű szakdolgozat, amit egy szűk körű záróvizsga bizottság előtt mutatok majd be.
Vincze Dalma, OTDK III. hely (2015)
… a munkaerőpiacon igen jól hangzó „OTDK-n … helyezést ért el” kifejezés is motivált abban, hogy nekikezdjek.
Medovarszky Ivett, OTDK I. hely (2015)
Valójában már elsőéves koromban megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék TDK-zni, azonban akkor még nem tudtam, hogy igazából mivel is szeretnék foglalkozni.
Kovács Eszter, OTDK I. hely (2015)
A TDK-zásom elég rendhagyó meg kalandos volt, mivel én nem is terveztem TDK-zni …
Repisky Máté, OTDK I. hely (2015)
Egyrészt, a pszichológia és a vállalkozók világa régóta foglalkoztat, így ez a kutatásom és a következő is jó ötvözése az érdeklődési területeimnek. Másrészt, úgy gondoltam, hogy egy ilyen szintű megmérettetés során végleg leküzdhetném azt a hiedelmem, hogy nem vagyok jó előadó.

OTDK – 2013

Aleksziev Péter Alexander, OTDK Különdíj (2013)
„Úgy voltam vele, hogy a BA képzésben mindenképp kell szakdolgozatot írni, akkor miért ne írjak egy jobb dolgozatot.”
Kis Katalin, OTDK II. helyezés (2013)
„Saját elhatározásomból jutottam arra, hogy TDK dolgozatot írjak és legjobban az motivált, hogy az OTDK egy országos szinten kiemelten fontos megmérettetés, ahol helyezettnek lenni nem csak szakmai elismerés, hanem a különböző ösztöndíjpályázatoknál és a doktori felvételinél is előnyt jelent. :)”
Dancsik Bálint, OTDK I. helyezés (2013) és III. helyezés (2011)
„A motivációm első forrása dr. Farkas Beáta docens asszony volt, aki egy jól sikerült elmélettörténet vizsga végén megkérdezte, hogy érdekelne-e a tudományos diákköri munka.”
Fodor Renáta Kitti, OTDK I. helyezés (2013)
„Egy szép őszi délután még 2012-ben azzal kerestem meg későbbi témavezetőmet, hogy szeretnék demonstrátor lenni és jobban részt venni a kari életben. A beszélgetésünk során felmerült a tdk lehetősége, mert akkor már kezdtem olyan nagy terveket dédelgetni, mint jó lenne, ha doktori fokozatom lenne, ehhez előbb persze be kell jutni a doktori képzésbe, a bejutásnak pedig – témavezetőm szavaival élve, máig kísértenek :) - »szükséges, de nem elégséges feltétele a tdk-zás«.”
Schuszter Tamás, OTDK I. helyezés (2013)
„A TDK-ra való készülés, illetve az OTDK-n való részvétel volt az egyetemen eltöltött éveim során az eddigi legnagyobb kihívás és egyben a legjobb csapatépítő tréning is.”
Beke Eszter, OTDK Különdíj (2013)
„A konzulensem, dr. Ván Hajnalka motivált a TDK-n való részvételre, mert nagyon izgalmasnak és aktuálisnak találta a környezeti számvitel témáját.”
Uhrin Ákos, OTDK I. helyezés és III. helyezés (2013)
„Sosem tudtam igazán, hogy mi az a TDK, és hogy az mire való. BA-s éveim vége felé jártam, és még mindig nem volt elképzelésem, hogy miből kellene szakdolgozatot írnom.”
Fekete Boglárka, OTDK Különdíj (2013)
„Mindig is érdekelt a tudományos világ, így egyértelmű volt számomra, hogy egy országos versenyen is megmérettessem magam. Legfőképpen a kíváncsiság és a tudásvágy hajtott, viszont a legnagyobb motiváció témavezetőm, dr. Pelle Anita támogatása volt.”
Pap Katalin, OTDK Különdíj (2013)
„Az igazat megvallva már a BA-s szakdolgozatomra kapott visszajelzések is motiváltak, majd mesterképzésen a Kutatásmódszertan kurzus keretében is felmerült a TDK, illetve a témám és annak kutatási lehetőségei.”
Kasza Irén Éva, OTDK I. helyezés (2013), OTDK részvétel (2009)
„A motivációm elsősorban maga a témámon való tovább dolgozás volt.”