Bezár

Tudományos Diákkör

Főoldal

Főoldal

2014. november 14.
2 perc
SZTE GTK TDK - Diaz

A TDK a magyar felsőoktatási tehetséggondozás egyik legnagyobb hagyományokkal bíró, legrangosabb, legnagyobb elismerést kiváltó programja. 1955 óta kétévente rendezik az OTDK-t, azaz az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát, amelyeken az SZTE GTK 1999 óta vesz részt. Karunk országos szinten kiemelkedő TDK műhely: több esetben is az országos éremtáblázat első helyén végeztünk, országos elismerést kiváltó hallgatói teljesítményekkel.

Az OTDK-ra ugyanúgy, ahogy az olimpiára, „kvótát” kell szerezni, melyre az intézményekben szervezett helyi fordulókon van lehetőség. Egy kétéves OTDK cikluson belül az SZTE GTK-n általában három helyi döntőt szervezünk, így mindenkinek lehetősége van a számára legkedvezőbb időpontban megmérettetnie magát.

Ehhez egy dolgozatot kell elkészíteni. Hogy miről? Arról, ami Téged a legeslegjobban érdekel. Amin szívesen agyalsz szabadidődben, ami olyan kérdéseket vet fel benned, aminek szívesen utánajárnál. Írhatsz a kedvenc sportágadról, a filmiparról, az önvezető autókról, a social media érdekességeiról, a fogyasztói szokásokról, bitcoinról, fintechről, bármiről! Bármilyen elméleti vagy gyakorlati téma lehet!

FIGYELEM! A TDK dolgozat szakdolgozatkent is benyújtható, így két legyet üthetsz egy nagyobb csapásra :-)

A TDK legfontosabb eredménye, hogy pár hónap alatt rengeteget lehet fejlődni: a dolgozat megírása során a hallgató megtanulja a kutatómunka végzésének fortélyait. Elsajátít egy gondolkodásmódot, megismer egy módszertant, társainál sokkal mélyebben elmélyül egy témában, így annak szakértőjévé válik. A TDK-munka következtében olyan speciális tudással fog rendelkezni, ami megkülönbözteti őt a munkaerőpiac bármely más szereplőjétől, akármilyen életpályát is választ. A TDK azonban még ennél is sokkal több: közösség, kapcsolatrendszer, kihívás, buli, és még számtalan váratlan dolog.

A kutatás megvalósításában szívesen segítenek a Kar oktatói. Ha csatlakozni szeretnél a TDK-hoz, bátran keresd fel azt, akivel szívesen dolgoznál együtt, figyeld a TDK-val kapcsolatos híreket a kar facebook oldalán, a hirdetőtáblákon, vagy keresd a Kari TDK felelőst, Sávai Mariannát a tdk@eco.u-szeged.hu e-mail címen.

Szóval mi a kedvenc témád? Írj belőle TDK-t!

TDK 2020 Promó videó
Nemzeti Tehetség Program logó
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet logó
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő logó
Emberi Erőforrások Minisztériuma logó
NTP-TDK-13-016

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

 • *
  máj
  14
  Kárász utcán megtekinthető május 14. és június 10. között
  08:00
  Kárász utcán megtekinthető május 14. és június 10. között
  08:00
 • *
  máj
  30
  SZTE GTK, bővebb információk a CooSpace GTK - TDK színtéren
  10:00 - 15:00
  SZTE GTK, bővebb információk a CooSpace GTK - TDK színtéren
  10:00 - 15:00

Kapcsolódó hírek