Bezár

Erasmus+ hallgatói mobilitás

GTK Erasmus+

Pályázni szeretnék

Pályázni szeretnék

2015. március 09.
3 perc

Ha megszületett a döntés, akkor ideje felkészülni a pályázat beadására. A legfontosabb teendők:

 1. Tájékozódj!

  Ha már tudod, hogy Erasmus ösztöndíjas szeretnél lenni, tedd meg az első lépést: szerezz információt a partnerintézményekről. Erre a legjobb lehetőség a kar által szervezett Erasmus esteken kínálkozik. Ekkor találkozhatsz azokkal a hallgatótársaiddal, akik már tanultak a partnerintézményekben, és azokkal a külföldi hallgatókkal, akik épp Szegeden töltik a szemesztert.

 2. Válassz külföldi egyetemet!

  Ha már sokat tudsz a külföldi partneregyetemekről, válaszd ki a legmegfelelőbbeket. Ehhez segítséget nyújt a honlapon található lista a partneregyetemekről. Mérlegeld, hogy alkalmas-e a nyelvtudásod, hogy a kínált kurzusok illenek-e a képzési tervedbe és az érdeklődési körödbe. Pusztai-Varga Ildikó, Nemzetközi Kapcsolatok Programmenedzser szívesen nyújt tájékoztatást a kiválasztott partnerekkel és az elvárt nyelvi követelményekkel kapcsolatosan. Bödő Kinga Erasmus tanulmányi előadó ad tanácsot a partnernél felvenni kívánt kurzusaid itthoni elfogadtatási lehetőségeivel kapcsolatosan.

 3. Pályázz!

  Az Erasmus+ pályázatok beadási határideje minden naptári év eleje, aktuálisan 2016. január 8. A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumokat és a pontos pályázati feltételeket az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda oldalán keresd.

  A gazdaságtudományi Kar saját felhívását a honlapon, valamint az Erasmus CooSpace felületen teszi közzé.

  A pályázáshoz szükséges dokumentumok:

  • GTK űrlap
  • NMI űrlap
  • Előkreditátviteli űrlap
  • magyar nyelvű önéletrajz
  • motivációs levél a tanulmányok nyelvén
  • hitelesített ETR-es hallgatói törzslap a legutolsó két lezárt, aktív félévről
  • aktív hallgatói jogviszony igazolás
  • oktatói ajánlás
  • nyelvvizsga bizonyítvány(ok) másolata

  Fontos: Egyszerre több partnerintézményhez is benyújthatsz pályázatot a preferálás sorrendjében megadva azokat.

  A kari elbírálás után minden jelentkezőt egy partnerintézményhez jelölünk az NMI felé.

  A jelölést követően az NMI számára egy Modulo űrlapon is le kell adni a jelentkezési szándékot.

  Pár nap elteltével az NMI hozza meg a végső döntést a nyertes pályázókról.

  Innentől kezdve az Erasmus+ pályázatot elnyert hallgató ügye átkerül az NMI-be, Tanács Edit ügyintézőhöz. Az NMI tájékoztatja a hallgatókat a szerződéskötés idejéről és az ezzel kapcsolatos teendőkről, valamint az ösztöndíj folyósítás részleteiről.

  A fogadóintézmény közvetlenül emailben keresi meg a pályázatot elnyert hallgatókat és tájékoztatja őket a beiratkozási folyamatról, a szálláslehetőségekről és a felvehető kurzusokról.

  Kiutazás előtt és a kiutazás után is fontos újra összehangolni a partnernél felvenni kívánt kurzusok listáját és egyeztetni azt a szakfelelős oktatóval.

  A megvalósításhoz szükséges, az NMI honlapjáról letölthető és kitöltött Learning Agreement űrlapokat először a kari koordinátor hitelesíti aláírásával, majd az NMI-ben is jóvá kell hagyatni.

 4. Készülj az utazásra!

  Mielőtt elutazol, gondolj a hazai tanulmányaidra. Kint tartózkodásod alatt jogosult vagy tanulmányi ösztöndíjra, pályázhatsz kari ösztöndíjakra. Ha szükséges, kérj egyéni tanrendet, vizsgarendet. Indulás előtt kalkuláld ki a külföldön és idehaza teljesítendő krediteket, hogy lehetőleg az itthoni tanulmányaid is rendben folytatódjanak, és pályázhass ösztöndíjakra. Keresd meg a célegyetem Erasmus hallgatóinak közösségi oldalát, hogy ismerősök közé érkezhess.

 5. Kérdezz!

  Ha olyan kérdésed van, amire a GYIK-ban sem találod a választ, keresd Dr. Pusztai-Varga Ildikó nemzetközi kapcsolatok programmenedzsert az ildiko.pusztai.varga@eco.u-szeged.hu címen vagy Bödő Kinga tanulmányi előadót a bodo.kinga@eco.u-szeged.hu elérhetőségen.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek