Bezár

Erasmus+ hallgatói mobilitás

GTK Erasmus+

Hallgatói mobilitás: Neked is szól az Erasmus

Hallgatói mobilitás: Neked is szól az Erasmus

2015. március 09.
2 perc

Az Erasmus több külföldi utazásnál: nyelvtanulás, személyiségfejlődés és életre szóló kaland – az Európai Unió támogatásával. A Gazdaságtudományi Kar hallgatói számára adott a lehetőség, hogy ismereteiket külföldi partnerintézményekben bővítsék, és a diplomával együtt speciális élettapasztalatra is szert tegyenek.

A filozófus Rotterdami Erasmusról elnevezett program, az Erasmus+ a nemzetközi mobilitás katalizátora. Célja, hogy minél több hallgató tanulmányai egy részét külföldön végezhesse, kulturális tapasztalatot szerezhessen, és fejleszthesse nyelvtudását. A mobilitási rendszer behálózza az egész kontinenst, sőt más földrészek egyetemei is csatlakozhatnak a kezdeményezéshez: fogadhatnak és küldhetnek hallgatókat, oktatókat és adminisztratív munkatársakat.

Az Erasmus program keretében a Gazdaságtudományi Kar hallgatói tanulmányokat folytathatnak, illetve szakmai gyakorlatukat teljesíthetik a kar partnerintézményeiben.

A GTK hallgatóinak az alábbi feltételeket kell teljesíteniük a sikeres pályázat érdekében:

  • a kiutazáskor rendelkezniük kell két lezárt félévvel,
  • a pályázatuknak meg kell felelnie az intézményi elbíráláson,
  • a pályázónak rendelkezni kell a megfelelő nyelvi kompetenciákkal,
  • a külföldi tanulmányok megkezdése előtt tanulmányi szerződést kell kötnie,
  • a külföldi tanulmányoknak illeszkedniük kell a képzési tervbe,
  • a tanulmányi időszak végén a külföldi fogadóintézménynek igazolást kell kiadnia az elvégzett tanulmányi programról és eredményekről,
  • egy képzési ciklusban maximum 12 hónap lehet az összesített mobilitási időtartam.

A tanulmányi időszak kombinálható szakmai gyakorlattal. A szakmai gyakorlatot ebben az esetben ugyanazon fogadó felsőoktatási intézmény felügyeli, ahol a mobilitás alatt a hallgató a tanulmányait végzi. A szakmai gyakorlatnak a külföldi tanulmányok után kell lezajlania.

Az aktuális pályázati kiírások az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda honlapján követhetőek.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek