Bezár

Kutatási ösztöndíjak

Jean Monet ösztöndíj

Jean Monet ösztöndíj

2015. december 11.
2 perc
Jean Monnet ösztöndíj - Dr. Pelle Anita egyetemi docens, SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete

Pelle Anita az EU gazdaságával kapcsolatos, jelenleg is futó oktatási és kutatási tevékenységeit a Jean Monnet projektben tervezi folytatni: Foglalkozik az EU gazdaságát formáló uniós politikákkal (pl. versenyszabályozás és a belső piaci program), az új tagállamok felzárkózásával és az EU egészének kohéziójával, a bejövő uniós források kiaknázásából realizálható regionális fejlesztési lehetőségek tanulmányozásával, továbbá az euróövezethez való csatlakozás előnyeinek és hátrányainak értékelését.

A GTK docense új tevékenységeket is indít az EU versenyképessége tanulmányozása terén, azon belül is elsősorban a belső versenyképességi egyensúlytalanságok feltárása kapcsán - mivel a versenyképességet kulcsfontosságúnak tartja az európai integráció számára. A versenyképesség témaköre bekerül a mester- és doktori szintű képzésekbe is.

A projekt kapcsán új fizikai és virtuális fórumok születnek, amelyek gondolkodásra hívják a kollégákat, hallgatókat és a szélesebb nagyközönséget. Többrétegű oktatási tartalmak készülnek (magyar és angol nyelven), hogy a célcsoportok saját igényeiknek megfelelő mértékben mélyedhessenek el az egyes témákban.

A Jean Monnet projektben létrejön egy kutatócsoportot, valamint nemzetközi konferencia megszervezésére kerül sor az EU belső piacán lévő verseny és együttműködés témájában. A kutatónő, elsősorban nemzetközi tudományos társaságok tagjaként, illetve nemzetközi konferenciák résztvevőjeként részt vesz a versenyképességről szóló európai diskurzusokban.

A projektről részletesen a projekt angol nyelvű oldalán olvashat.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek