Jean Monet ösztöndíj

Jean Monnet ösztöndíj - Dr. Pelle Anita egyetemi docens, SZTE GTK Pénzügyek és Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Intézete

Pelle Anita az EU gazdaságával kapcsolatos, jelenleg is futó oktatási és kutatási tevékenységeit a Jean Monnet projektben tervezi folytatni: Foglalkozik az EU gazdaságát formáló uniós politikákkal (pl. versenyszabályozás és a belső piaci program), az új tagállamok felzárkózásával és az EU egészének kohéziójával, a bejövő uniós források kiaknázásából realizálható regionális fejlesztési lehetőségek tanulmányozásával, továbbá az euróövezethez való csatlakozás előnyeinek és hátrányainak értékelését.

A GTK docense új tevékenységeket is indít az EU versenyképessége tanulmányozása terén, azon belül is elsősorban a belső versenyképességi egyensúlytalanságok feltárása kapcsán - mivel a versenyképességet kulcsfontosságúnak tartja az európai integráció számára. A versenyképesség témaköre bekerül a mester- és doktori szintű képzésekbe is.

A projekt kapcsán új fizikai és virtuális fórumok születnek, amelyek gondolkodásra hívják a kollégákat, hallgatókat és a szélesebb nagyközönséget. Többrétegű oktatási tartalmak készülnek (magyar és angol nyelven), hogy a célcsoportok saját igényeiknek megfelelő mértékben mélyedhessenek el az egyes témákban.

A Jean Monnet projektben létrejön egy kutatócsoportot, valamint nemzetközi konferencia megszervezésére kerül sor az EU belső piacán lévő verseny és együttműködés témájában. A kutatónő, elsősorban nemzetközi tudományos társaságok tagjaként, illetve nemzetközi konferenciák résztvevőjeként részt vesz a versenyképességről szóló európai diskurzusokban.

A projektről részletesen a projekt angol nyelvű oldalán olvashat.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

EcoCamp tábor 2022

Két év kihagyás után, immár kilencedik alkalommal újra megnyitotta kapuit az SZTE Gazdaságtudományi Kar EcoCamp tehetséggondozó tábora, ahol a középiskolás diákok játékos, interaktív formában bővíthetik gazdasági ismereteiket.

Események

Rendezvénynaptár *