Kiemelt hírek

2021. május 06.

Érdeklődsz az ÚNKP ösztöndíj iránt? Esetleg kérdéseid merültek fel? Segítünk megválaszolni őket! Dr. Udvari Beáta online tájékoztatót tart az ösztöndíj pályázattal kapcsolatban, ahol feltehetitek kérdéseiteket.

2021. május 03.
2021 tavaszán rendhagyó módon, online formában kerül megrendezésre az SZTE GTK által szervezett prezentációs tehetségkutató, a Prezilimpia.
2021. április 27.

Az SZTE GTK hallgatói 26 dolgozattal képviseltették magukat a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A 19 bezsebelt díj jóvoltából a Kar a második legjobban teljesítő intézmény.

2021. április 19.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program 2016-ban indult, több témakörben kiírt ösztöndíjpályázatokat magában foglaló program, melynek célja, hogy a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogassa.

2021. március 30.

Elindult a nemzetközi stratégiai partnerség keretei között megvalósuló YETI (Young Entrepreneurial Teachers Initiative) Erasmus+ projekt, melyben a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara, valamint a Gazdaságtudományi Kar partnerként vesz részt.

2021. március 29.

13. alkalommal rendezték meg az SZTE Gazdaságtudományi Karon a már hagyománynak számító International Week programot, ezúttal online formában. A virtuális tér ellenére az érdeklődés töretlen, hiszen 10 különböző országból és 16 partnerintézményből érkeztek vendégoktatók.

2021. március 24.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar International Week eseményének első napján bemutatták a kar kollégáinak közreműködésével fejlesztett oktatási célú játékot, az Entrepoly-t, mellyel a hallgatók vállalkozói készségeit lehet fejleszteni. Az online workshopon több mint 20 külföldi oktató próbálhatta ki az ISGEE Erasmus+ projekt keretében fejlesztett ingyenes online oktatói programot.

2021. március 05.

A Gazdaságtudományi Karon közel 10 éve töretlenül működik a tehetséggondozás céljából alapított ösztöndíjrendszer.

2021. március 01.

A VII. Pénz7, avagy a pénzügyi és vállalkozó témahét megnyitóját március 1-jén tartották a Pénzügyminisztérium épületében, ahova Karunk dékánja, Dr. Kovács Péter is meghívást kapott, mint díjazott.

2021. február 01.

Támogasd az Ökonómia Közhasznú Alapítványt adód 1%-ával!

2021. január 26.

Az SZTE és a svédországi Lundi Egyetem, a EUGLOH Szövetségben együttműködve, webináriumot szervezett az egyetemi esélyegyenlőség témájában. A rendezvény felvezető előadását Bajmócy Zoltán, a GTK tudományos dékánhelyettese tartotta. Prezentációjában arról beszélt, hogy kik az úgynevezett „alulreprezentált” csoportok egy egyetemen, és hogyan biztosíthatna számukra egyenlő lehetőséget egy befogadó campus.

2021. január 12.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2021. februártól meghirdeti a Coach School együttműködésével a Business Coach szakirányú továbbképzést. A most újonnan induló szakra 2021. január 25-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

2020. december 15.

2020. december 10-én került megrendezésre az SZTE Gazdaságtudományi Karon a Tudományos Diákköri Konferencia kari fordulója. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az online térben zajlott a verseny. Rekordszámú dolgozatot mutattak be a hallgatók a Marketing és az Innovációs- és pénzügyi szekcióban.