Kiemelt hírek

2020. november 17.

Az aktuális tudnivalókat az alábbiakban összefoglaltuk. Kérjük figyelmes átolvasását!

2020. november 13.

Vállalkozókészséget fejlesztő online tréninget szervez az SZTE a EUGLOH projektben 2020. november 23-a és 26-a között.

2020. október 29.

Csatlakozz online mesterképzés tájékoztatónkhoz 2020. november 4-én, 17:00-tól itt és jelentkezz a februárban induló mesterképzéseink egyikére! Több kérdés is felmerült benned, esetleg bizonytalan vagy, hogy mely terület lenne számodra a legmegfelelőbb? Akkor hallgasd meg a képzésfelelősöket!

2020. október 27.
A szerződés célja hogy az ExxonMobil és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara között szorosabbra fűzze a kapcsolatot, az egyetemi és vállalati együttműködés kialakítása érdekében. A dokumentum aláírásával az ExxonMobil és a GTK szeretne lehetőséget teremteni a diákok számára annak érdekében, hogy a tudatos karrierkép kialakítása egy modern, multikulturális környezetben valósuljon meg.

2020. október 20.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara az EFOP-3.6.2-16-2017 azonosító számú, Az intelligens, fenntartható és inkluzív társadalom fejlesztésének aspektusai: társadalmi, technológiai, innovációs hálózatok a foglalkoztatásban és a digitális gazdaságban című projekt keretein belül hozzá kíván járulni az SZTE GTK-ra felvételt nyert, alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók tanulmányainak és kutatásainak támogatásához.

2020. október 06.

A Szegedi Tudományegyetem az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt keretében pályázatot hirdet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.

2020. október 05.

A GTK oktatói, Dr. Pusztai-Varga Ildikó és Dr. Udvari Beáta tartott előadást a Kar COVID válságkezelési jó gyakorlatairól, a közösség támogató erejéről a Tempus Közalapítvány által szervezett konferencián.

2020. szeptember 30.

Örömteli eseménnyel büszkélkedhet az SZTE Gazdaságtudományi Kara.

2020. szeptember 28.

Könyvbemutatót tartottak szeptember 23-án az SZTE Gazdaságtudományi Karon, melynek szervezésében a SZAB Gazdasági Bizottsága is közreműködött, és az SZTE Konfuciusz Intézet támogatta. A „Japán, kínai és koreai üzleti kultúra” című könyvet a négy szerző személyesen ismertette a nagyközönséggel. A moderátor szerepét Dr. Garamhegyi Ábel, a GTK oktatója töltötte be.

2020. szeptember 18.

Karunk egyik oktatója, Dr. Pelle Anita hazánkat képviselő tag a COST (European Cooperation In Science & Technology) nemzetközi szervezet egyik akciójában. Szeptembertől egy, a pénzügyi szektorral foglalkozó akció tudománykommunikációs vezetőjeként is tevékenykedik.

2020. szeptember 18.

A közjó apostolai címmel jelent meg Prof. Dr. Botos Katalin legfrissebb könyve a Kairosz Kiadó gondozásában. Bemutatója a 91. Ünnepi Könyvhét keretében zajlott, amelyhez egyetemünk az „SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében csatlakozott.

2020. szeptember 17.

Az ExxonMobil innovációs pályázatot hirdet a felsőoktatásban tanulók és egyetemekkel közös kutatási és fejlesztési projektekben közreműködő szakemberek, munkacsoportok számára a felelős energiafelhasználás és a hagyományos és a megújuló energiaforrások innovatív összehangolásának témájában.

2020. szeptember 10.

Közösségépítés és segítségnyújtás céljából indította el augusztusban mentorprogramját a GTK, melynek keretében felsőbb éves magyar és külföldi hallgatók egyengetik az elsőéves nemzetközi képzésben résztvevők útját.

2020. augusztus 25.

MNB Tanulmányi Verseny

2020. augusztus 03.

A Gazdaságtudományi Kar számára kiemelt fontosságú a gyakorlatorientált képzések biztosítása. Számos vállalati partnerünkkel működünk együtt az oktatás során, melynek eredményeként szeptembertől marketing mesterszakunkon is elindul a kooperatív képzés.