Kiemelt hírek

2021. március 03.

A Microsoft kezdeményezése, a Mesterséges Intelligencia Üzleti Iskola (AI Business School) februártól a Szegedi Tudományegyetemen is elérhető az új partnerségnek köszönhetőn.

2021. március 01.

A VII. Pénz7, avagy a pénzügyi és vállalkozó témahét megnyitóját március 1-jén tartották a Pénzügyminisztérium épületében, ahova Karunk dékánja, Dr. Kovács Péter is meghívást kapott, mint díjazott.

2021. február 26.

Úgy érzed mesterképzés után sincs megállás? Érdekel az egyetemi oktatói élet és szívesen válnál egy kutatási terület szakértőjévé? Vonz a PhD képzés, de nem tudod, hogyan épül fel pontosan?

2021. február 19.

Szakdolgozatírás előtt állsz vagy épp azon dolgozol, és úgy érzed több van benne? Megmérettetnéd magad az OTDK-n?

2021. február 16.

A Felsőoktatási Törvény szellemében az SZTE Gazdaságtudományi Kara (továbbiakban: GTK) demonstrátori pályázatot hirdet a 2020/2021. tanév II. félévére, hogy ezáltal a Kar oktató-nevelő munkájába bevonja és felkészítse hivatásuk magas színvonalú művelésére az arra legalkalmasabb jelölteket.

2021. február 15.

Február 17-én 9:30-10:00 között online Erasmus tájékoztatót tartunk, ahova várunk sok szeretettel Titeket!
Pusztai-Varga Ildikó és Bödő Kinga (Erasmus koordinátorok) lesznek segítségetekre a pályázati folyamat megértésében, és a felmerült kérdések megválaszolásában.

2021. február 01.

Támogasd az Ökonómia Közhasznú Alapítványt adód 1%-ával!

2021. január 26.

Az SZTE és a svédországi Lundi Egyetem, a EUGLOH Szövetségben együttműködve, webináriumot szervezett az egyetemi esélyegyenlőség témájában. A rendezvény felvezető előadását Bajmócy Zoltán, a GTK tudományos dékánhelyettese tartotta. Prezentációjában arról beszélt, hogy kik az úgynevezett „alulreprezentált” csoportok egy egyetemen, és hogyan biztosíthatna számukra egyenlő lehetőséget egy befogadó campus.

2021. január 25.
Elvégeztél egy alapszakot és szeretnéd elmélyíteni tudásod valamely gazdasági területen? Felmerült benned a kérdés, hogy mit nyújt egy mesterképzés? A Gazdaságtudományi Karon indított mesterképzésekre akár jogász, mérnöki, bölcsész, tanári vagy természettudományi végzettséggel is jelentkezhetsz.
2021. január 12.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2021. februártól meghirdeti a Coach School együttműködésével a Business Coach szakirányú továbbképzést. A most újonnan induló szakra 2021. január 25-ig jelentkezhetnek az érdeklődők.

2021. január 11.

Folytatnád közgazdász tanulmányaidat és elmélyítenéd tudásodat? Esetleg más területen szereztél alapszakos diplomát, ezért most azt szeretnéd megtudni mivel foglalkozik egy közgazdász? Jelentkezz a Gazdaságtudományi Karon indított mesterképzésekre akár jogász, mérnöki, bölcsész, tanári vagy természettudományi végzettséggel.

2021. január 06.

Középiskola után felsőoktatási szakképzéseink és alapképzéseink közül egyaránt választhatsz. A könnyebb döntés érdekében összefoglaltuk Neked a képzések főbb jellemzőit.

2020. december 22.

Örömteli eseménnyel büszkélkedhet az SZTE Gazdaságtudományi Kara: Voszka Éva professzor asszonyt 2019 tavaszán akadémikussá választották, és 2020. október 27-én megtartotta székfoglaló előadását. A járványhelyzet miatt az előadást a kollégák és barátok sajnos nem tudták meghallgatni, és online bekapcsolódásra sem volt lehetőség, de az elkészült videófelvétel nemsokára felkerül az MTA honlapjára.

2021. január 04.

A tavalyi év nagy sikere után a Paris-Saclay Egyetem újra megszervezi a marketing és a gyógyszerésztudomány közös, játékos projektjét.

2020. december 15.

2020. december 10-én került megrendezésre az SZTE Gazdaságtudományi Karon a Tudományos Diákköri Konferencia kari fordulója. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az online térben zajlott a verseny. Rekordszámú dolgozatot mutattak be a hallgatók a Marketing és az Innovációs- és pénzügyi szekcióban.

2020. december 08.

A Morgan Stanley pénzügyi multinacionális vállalat vásárlási utalványt ajánlott fel a TDK Kari fordulóján legjobban teljesítő hallgatók számára.

2020. december 08.

November végén az SZTE részvételével zajló két projekt (ISGEE és EUGLOH) együttműködésében került sor egy négynapos innovatív workshopra, ahol közel 40 nemzetközi hallgató sajátíthatta el a vállalkozói kompetenciákat gamifikációs módszerrel. Az online workshopon a résztvevők az ISGEE projektben készített Entrepoly vállalkozói-játék demo verzióját is letesztelték.

2020. november 30.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2020. december 14-én online Nyílt napot tart 15 órától, melyre sok szeretettel várja az érdeklődő diákokat és szüleiket.

2020. november 25.

A Gazdaságtudományi Kar idén rendhagyó módon, de ismét „kitárja kapuit” a gazdaságtudományi kutatások iránt érdeklődők számára 2020. november 27-én a Kutatók Éjszakája keretében.

2020. november 17.

Az aktuális tudnivalókat az alábbiakban összefoglaltuk. Kérjük figyelmes átolvasását!

2020. október 29.

Csatlakozz online mesterképzés tájékoztatónkhoz 2020. november 4-én, 17:00-tól itt és jelentkezz a februárban induló mesterképzéseink egyikére! Több kérdés is felmerült benned, esetleg bizonytalan vagy, hogy mely terület lenne számodra a legmegfelelőbb? Akkor hallgasd meg a képzésfelelősöket!

2020. október 27.
A szerződés célja hogy az ExxonMobil és a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara között szorosabbra fűzze a kapcsolatot, az egyetemi és vállalati együttműködés kialakítása érdekében. A dokumentum aláírásával az ExxonMobil és a GTK szeretne lehetőséget teremteni a diákok számára annak érdekében, hogy a tudatos karrierkép kialakítása egy modern, multikulturális környezetben valósuljon meg.

2020. október 20.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara az EFOP-3.6.2-16-2017 azonosító számú, Az intelligens, fenntartható és inkluzív társadalom fejlesztésének aspektusai: társadalmi, technológiai, innovációs hálózatok a foglalkoztatásban és a digitális gazdaságban című projekt keretein belül hozzá kíván járulni az SZTE GTK-ra felvételt nyert, alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók tanulmányainak és kutatásainak támogatásához.

2020. október 06.

A Szegedi Tudományegyetem az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma projekt keretében pályázatot hirdet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.

2020. október 05.

A GTK oktatói, Dr. Pusztai-Varga Ildikó és Dr. Udvari Beáta tartott előadást a Kar COVID válságkezelési jó gyakorlatairól, a közösség támogató erejéről a Tempus Közalapítvány által szervezett konferencián.

2020. szeptember 30.

Örömteli eseménnyel büszkélkedhet az SZTE Gazdaságtudományi Kara.

2020. szeptember 28.

Könyvbemutatót tartottak szeptember 23-án az SZTE Gazdaságtudományi Karon, melynek szervezésében a SZAB Gazdasági Bizottsága is közreműködött, és az SZTE Konfuciusz Intézet támogatta. A „Japán, kínai és koreai üzleti kultúra” című könyvet a négy szerző személyesen ismertette a nagyközönséggel. A moderátor szerepét Dr. Garamhegyi Ábel, a GTK oktatója töltötte be.

2020. szeptember 18.

Karunk egyik oktatója, Dr. Pelle Anita hazánkat képviselő tag a COST (European Cooperation In Science & Technology) nemzetközi szervezet egyik akciójában. Szeptembertől egy, a pénzügyi szektorral foglalkozó akció tudománykommunikációs vezetőjeként is tevékenykedik.

2020. szeptember 18.

A közjó apostolai címmel jelent meg Prof. Dr. Botos Katalin legfrissebb könyve a Kairosz Kiadó gondozásában. Bemutatója a 91. Ünnepi Könyvhét keretében zajlott, amelyhez egyetemünk az „SZTE utcára viszi a tudományt” mottó jegyében csatlakozott.

2020. szeptember 17.

Az ExxonMobil innovációs pályázatot hirdet a felsőoktatásban tanulók és egyetemekkel közös kutatási és fejlesztési projektekben közreműködő szakemberek, munkacsoportok számára a felelős energiafelhasználás és a hagyományos és a megújuló energiaforrások innovatív összehangolásának témájában.

2020. szeptember 10.

Közösségépítés és segítségnyújtás céljából indította el augusztusban mentorprogramját a GTK, melynek keretében felsőbb éves magyar és külföldi hallgatók egyengetik az elsőéves nemzetközi képzésben résztvevők útját.

2020. augusztus 25.

MNB Tanulmányi Verseny

2020. augusztus 03.

A Gazdaságtudományi Kar számára kiemelt fontosságú a gyakorlatorientált képzések biztosítása. Számos vállalati partnerünkkel működünk együtt az oktatás során, melynek eredményeként szeptembertől marketing mesterszakunkon is elindul a kooperatív képzés.