Rackhost

Rackhost ösztöndíj első- és harmadéveseknek

Csapó Gergely, a Rackhost Kft vezetője az ösztöndíjakról

Az ösztöndíj hogyan illeszkedik a Rackhost Kft. céljaihoz, világlátásához?

Vállalatunk a kezdetektől fogva elsősorban a frissen végzetteket, illetve végzéshez közel álló hallgatókat alkalmazza kezdetben gyakornokként, majd idővel teljes idejű munkavállalóként. Ennek egyik legfőbb oka, hogy ezen időszak alatt megismerjük a kiválasztott személy elhivatottságát, valamint ezen hallgatók még sokkal inkább formálhatóak, alakíthatóak. Az ösztöndíjjal nem titkolt célunk új tehetséges hallgatók felfedezése, akik akár a cég jövőbeni munkatársai is lehetnek.

Milyen elvárásokat fogalmaznak meg a jelölttel szemben?

A legfontosabb, hogy a hallgató képes és hajlandó legyen tanulni, illetve önállóan dolgozni. Emellett a cég profilját tekintve is lényeges, hogy érdekelje az IT és az online világ.

Miben áll Önök szerint a tehetség? Mi jellemzi a tehetséges hallgatókat?

Véleményünk szerint nemcsak a tehetség a fontos, hanem hogy a hallgató lelkes, nyitott és proaktív legyen. Akarjon tanulni a megadott egyetemi anyagon kívül is, járjon nyitott szemmel és találja meg a lehetőségeket – mint például egy ilyen ösztöndíj lehetőség.

Ha most lenne egyetemista, miben látná egy ilyen lehetőség előnyeit?

Véleményünk szerint az ösztöndíj elnyerése a hallgatókra nézve számtalan előnyt nyújt. Egyrészt, büszkeséggel töltheti el a hallgatót, hogy egy vállalat mögé áll és támogatja tanulmányaiban, másrészről pedig remek lehetőséget tartogat hosszútávon is. A vállalat ugyanis nyomon követi a támogatott hallgató egyetemi éveit, később pedig akár gyakorlati hely, hosszú távon pedig akár munkalehetőséget is jelenthet a vállalat. Emellett azonban az egyik legfontosabb a kapcsolati tőke, melyre a hallgató szert tehet a támogatási időszak alatt.