ExxonMobil ösztöndíj – új csapatjátékos kerestetik

Interjú az ösztöndíjalapításról

Miért döntöttek úgy, hogy közgazdász hallgatót szeretnének ösztöndíjjal támogatni?

Az ExxonMobil budapesti irodájában jelenleg több mint 1600-an dolgozunk. Ennek tobb mint fele a cég pénzügyi, kontrolling részlegén. Vállalatunk jelenleg is több pozíciót migrál, így folyamatosan szükségünk van jól képzett fiatal tehetségekre. Cégünknél többen is dolgoznak, akik a Szegedi Tudományegyetem gazdasági szakán végeztek, így az Ambassador csapatunk és az Önök közreműködésével tovább szerettük volna építeni a jó kapcsolatot, és további Szegedi tehetségek felkutatását egy ösztöndíj keretében, akiket érdekel az energiaipar, a közgazdaságtan és a multinacionális környezet. Nagy oromunkre ez mar masodik eve folytatodik.

Melyik a három legfontosabb tulajdonság, amit az ösztöndíjas hallgatóban keresnek?

Az ExxonMobil a világ egyik legnagyobb energiaipari vállalata, és budapesti BSC-nk kapcsolatban van majdnem minden országgal, ahol a cég képviselteti magát. Így szempontjaink között szerepel a magas fokú kommunikációs képesség magyarul és angolul, illetve előnyt jelenthet egyéb európai nyelvek ismerete is. Jelenleg főleg a kontrolling részlegünkre keresünk jelentkezőket, így a számviteli tudás és jó analitikus képességek szinten nagyon kiemelkedő szerepet játszanak a jelölt kiválasztásában. És végül, de nem utolsósorban: a csapatmunka, hiszen a jó környezetet megteremteni nem elég, a csapatnak együtt kell dolgoznia a jó hangulat és eredmények elérése érdekében.

Mi jellemzi a tehetséges hallgatókat?

A tehetséges hallgatók - amellett hogy az előbb felsorolt tulajdonságokkal rendelkeznek - precízek, képesek priorizálni és önálló döntéseket hozni saját hatáskörükben. Nyitottak a változások felé, és esetleges javaslatokat is tesznek további fejlesztések irányában. Cégünk fiatalos és dinamikus, így mi is olyan hallgatókat keresünk elsősorban, akik energikusak, és meg tudják állni a helyüket egy szoros versenykörnyezetben.

Miért érdemes a hallgatóknak erre az ösztöndíjra pályázni?

Úgy gondoltuk, ez az ösztöndíj egy kölcsönösen jövedelmező, hosszan tartó kapcsolatot eredményez az Egyetem és hallgatói, valamint az ExxonMobil BSC között. Cégünk változatos karrierlehetőséget nyújt multinacionális környezetben, ahol támogatjuk dolgozóink folyamatos fejlődését különböző szakmai és egyéb kompetencia tréningek biztosításával. Kollégáink ismereteket szerezhetnek az energia üzletágról, az SAP es más könyvelési rendszerek funkcióiról, nyelvtanfolyamokon vehetnek reszt, és jártasságot szerezhetnek több téren, mint például üzleti levelezés, tárgyalási készség, stratégiai gondolkodás. A szakmai fejlődésen kívül cégünk nagy hangsúlyt fekte arra, hogy minél jobban érezzék magunkat mind az irodában - ahol ergonómiai székeket, állítható asztalokat is találhatunk - mind különböző csapatépítő rendezvényeinken. Ilyen például a ONE (Organization for New Employees) vagy a BSC Social Club. Reméljük, az Egyetemmel való együttműködés, az Ösztöndíj program és folyamatosan nyíló gyakornoki pozíciónk felkeltik az érdeklődést mindazon hallgatok körében, akik jövő- és karriertervezésükben ezeket mind fontosnak tartják.