Felvételi

A Közgazdaságtani Doktori Iskolába államilag finanszírozott és költségtérítéses formában lehet felvételt nyerni. 2022-ben várhatóan 6 hallgató kap államilag finanszírozott helyet, míg költségtérítéses helyekre 5-8 hallgató felvétele várható. A képzés kötelező kurzusai pénteki és szombati napokon kerülnek megszervezésre, félévente négy-öt alkalommal.

A Közgazdaságtani Doktori Iskolába történő felvétel feltétele a mesterszintű, vagy azzal egyenértékű végzettség és legalább egy középfokú „C” típusú, államilag elismert nyelvvizsga.

A 2022. évi felvételi jelentkezés határideje: 2022. május 15.
A felvételi eljárás díja: nincs
A költségtérítés összege 2022/2023. tanévben: 300.000 Ft,-/szemeszter (Az önköltség összege egyéni kérelem alapján csökkenthető, melyről részletes tájékoztatást a felvételi elbeszélgetés során kérhet.)

A felvételi beszélgetésre várhatóan 2022. júniusában kerül sor. A pontos időpontról a jelentkezők értesítést kapnak. Amennyiben a felvételin a jelölt nyomós indok miatt nem tud személyesen részt venni, az interjúra Skype-on is sor kerülhet. A rendes felvételi eljárás eredményétől függően szervezünk 2022 augusztusában pótfelvételi eljárást.

A felvételi felhívás részletesen az alábbi linken tekinthető meg: http://www.u-szeged.hu/dokint/felveteli/jelentkezes


A Közgazdaságtani Doktori Iskolára vonatkozó speciális rendelkezések jelen honlapon olvashatók alább.

A jelentkezés során képzési programot és kutatási témakiírást kell választani:

  • A Doktori Iskolában két képzési program, a „Gazdaságpolitika” és a „Gazdálkodástudományi” programok közül lehet választani. Minderről bővebben a „Doktori képzés” menüpont alatt tájékozódhat.
  • Az aktuális kutatási témakiírásokról az Országos Doktori Tanács honlapján lehet tájékozódni, az „aktuális témakiírások” linken. A jelentkezést megelőzően célszerű a választott témakiíróval konzultálni, hogy tudja-e vállalni a témavezetést. Ezt a jelentkezés mellékleteként beadott ajánlásban is célszerű rögzíteni.

A Doktori Iskolába jelentkezők felvételi elbeszélgetésen vesznek részt. A felvételi elbeszélgetés a jelölt érdeklődésének, kutatási aspirációjának, közgazdaságtani szakmai intelligenciájának felmérésére szolgál.

A Közgazdaságtani Doktori Iskolába a jelentkezés elektronikus formában, a Modulo rendszeren keresztül lehetséges: https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/doktorijelentkezes/forms/officeforms/219

Az SZTE hallgatói az ETR-es azonosítójukkal, jelszavukkal tölthetik ki a jelentkezési lapot, külsős felhasználók a https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/doktorijelentkezes/ oldalon a Regisztráció linkre kattintva regisztrálni tudnak .

A jelentkezéshez kb. 5 oldalas kutatási tervet és a lentebb letölthető „Összesítő lapot” is be kell nyújtani.

Letölthető dokumentumok

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

EcoCamp tábor 2022

Két év kihagyás után, immár kilencedik alkalommal újra megnyitotta kapuit az SZTE Gazdaságtudományi Kar EcoCamp tehetséggondozó tábora, ahol a középiskolás diákok játékos, interaktív formában bővíthetik gazdasági ismereteiket.

Események

Rendezvénynaptár *