A VF Klub alapító ülése

2014. december 01-én 16:00 órától tartotta a Vállalkozásfejlesztési Hallgatói Klub (VF Klub) Alapító ülését. A Gazdaságtudományi Kar dísztermében megrendezésre kerülő eseményt Dr. Lengyel Imre Professzor Úr és Dr. Vilmányi Márton Dékán Úr nyitotta meg, a résztvevőknek pedig lehetőségük nyílt az alapító okirat aláírására.

VF Klub Alapító okiratA VF klub nyitott minden érdeklődő számára és céljai igen széleskörűek: tagjai számára nem csupán közösségi fórumot hoz létre, de szakmai fejlődésük érdekében előadásokat, szakmai rendezvényeket kíván szervezni a jövőben. Ezen felül támogatja az együttes projekteket, kutatómunkákat, illetve a hallgatók vállalkozói szellemének, és szakmai kapcsolatainak erősítése érdekében együttműködik mind helyi vállalkozásokkal, mind helyi vállalkozásfejlesztési szervezetekkel.

A megalakulást követően a VF Klub első meghívott előadója, Hajdú Szabolcs (CFO, Solvo) tartotta meg prezentációját, aki egy szakmailag kiváló, mégis szórakoztató előadással szolgált a résztvevőknek. Szabolcs 2007-ben ugyancsak VF szakirányon szerezte meg újabb diplomáját, mi több, kitűntetéssel végezte a képzést, így az előadás folyamán tőle is megtudhattuk: „Miért éppen VF?”

Hajdú Szabolcs az SZTE GTK VF mesterszakán oktatóként is megjelenik, ezzel is elérhetőbbé téve a gyakorlatot a hallgatók számára.

Amiit tanultunk: Az előadásából megtanulhattuk, habár a legtöbb vállalkozást érzésből irányítják, ez nem elég. Igen komoly szakmai felkészültségre, tudatos vállalatirányításra van szükség, az üzleti terv és a hosszú távú stratégia fontosságát semmiképp sem szabad alábecsülni.