Dr. Lukovics Miklós "Vállalkozásfejlesztés és egyéb csodák "Mosolyországban", avagy What's up in Arizona?" c. előadása a VF Klubban

A VF Klub soron következő előadása egy tágan értelmezett és tudatosan épített vállalkozásfejlesztési ökoszisztémáról szólt, melyet az Arizona State University épít az Egyesült Államok Arizona Államában. Lukovics Miklós két hónapig tanulmányozta az ott zajló folyamatokat, és beszámolt arról, hogy az egyetem az ismert vállalkozásfejlesztési technikák alkalmazásán túlmenően tudatosan neveli és készíti fel hallgatóit a vállalkozói létre, és az egyetemi képzés keretén belül fejleszti a hallgatók azon kompetenciáit, amelyek a vállalkozói léthez szükségesek. Az előadás végén 9 pontból álló tanulság csomagot nyújtott át a hallgatóknak, melyek között szerepelt többek között az, hogy a hallgatók legyenek jó emberek, ugyanakkor jó emberismerők, legyenek nyitottak és pozitívak, így hamarabb fogják látni a lehetőségeket és a réseket. Felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon fontos fejleszteni a fejleszthető vállalkozói kompetenciákat, akár autodidakta módon is, és bátorította a hallgatókat a gondolkodásra és arra, hogy merjenek tanulni a náluk tapasztaltabbaktól, és tudatosan használják ki az X és Y generáció gondolkodásából adódó különbségeket, és ezt fordítsák előnnyé. Kihangsúlyozta, hogy a hallgatók vállaljanak minél több plusz feladatot annak érdekében, hogy több lábon állva több helyen tegyék le a névjegyüket.

Lukovics Miklós - Vállalkozásfejlesztés és egyéb csodák Mosolyországban c. előadása

Az előadást követő beszélgetés fő témája az volt, hogy az előadásban elhangzott gyakorlatokat hogyan lehetne átülteni a magyar valóságba, és ezzel kapcsolatban hangzottak el ötletek és kételyek.