Dr. Lukovics Miklós "Vállalkozásfejlesztési ökoszisztémák Európában" c. előadása a VF Klubban

A VF Klub kedd esti rendezvényén Dr. Lukovics Miklós tartott előadást "Vállalkozásfejlesztési ökoszisztémák Európában" címmel azzal a céllal, hogy a hallgatók rendszerben láthassák és gyakorlati működés közben is megismerjék azon vállalkozásfejlesztési szervezettípusokat és módszereket, melyeket tanulmányaik során megismernek.

Dr. Lukovics Miklós előadása a VF Klubban

A végig jó hangulatú előadás során a jelen levők bepillantást nyerhettek Barcelona valamint Twente régió világszínvonalú vállalkozásfejlesztési ökoszisztémájának mindennapjaiba, az egymással szinergikusan együtműködő szervezetek munkájába és szolgáltatásaiba. Az előadó saját study tour-jain átélt szórakoztató gyakorlati példák bemutatásával érzékeltette, hogy milyen módon fér meg egymás mellett a vállalkozásfejlesztés regionális, városi, egyetemi modellje, és hogyan találhat piaci rést egy profitorientált szervezet egy működő rendszerben úgy, hogy működése minden szervezet hasznára váljon. A hallgatók megismerhették, hogy hogyan szerveznek nemzetközi start-up eventeket a két ökoszisztémában. Az előadás tartalma mellett érdemes volt megfigyelni magát az előadót, aki az SZTE GTK egyik legjobb előadója.

Az előadó és a moderátor (Dr. Imreh Szabolcs) reményét fejezte ki, hogy néhány év múlva a Csongrád Megyei Vállalkozásfejlesztési Ökoszisztéma működését fogják valahol a világon hasonló sikertörténetként bemutatni, hiszen egy pilot projekttel jövő héten kedden elindul Csongrád Megye Vállalkozásfejlesztési Programja, mely a jelen előadáson bemutatott alapmodellekre épül. Részletesebben: http://csongrad-megye.hu/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1218%3Aelindult-a-megyei-vallalkozasfejlesztesi-program-oenre-is-szuekseguenk-van&Itemid=1