Tar Tímea, OTDK II. hely (2017)

Mi/Ki motivált arra, hogy részt vegyél a TDK-ban?

Kazár Klára motivált arra, hogy elinduljak a helyi TDK fordulón. Korábban nem is gondoltam rá, mert nem sejtettem, hogy mit nyerhetek vele, és úgy gondoltam, hogy ez biztosan nagy falat lenne nekem.

Hogy találtad meg a TDK témát és témavezetőt?

Ezek után felkeltette az érdeklődésemet a TDK, tekintettel arra, hogy eközben a szakdolgozatomat is el kellett kezdeni, így gondoltam, egy legyet ütök egy csapásra. A témaválasztásom eleinte nehézkesen ment, mert szerettem volna olyan témát választani, ami számomra is izgalmas. Sok cikket és folyóiratot olvastam, majd elrugaszkodtam tőle és megfigyeltem, hogy mi az az aktuális téma, amiről körülöttem sokat beszélnek. Így jutottam a hálapénz és paraszolvencia témaköréhez. Szerettem volna kamatoztatni a statisztika iránti szeretetemet is, így Klárit, mint ötletadót választottam témavezetőmnek.

Milyen kétségeid voltak a TDK írás előtt?

Attól tartottam, hogy nem találok megfelelő szakirodalmat és a kérdőívezéshez és az interjúhoz alanyokat, tekintettel a téma kényességére.

Miben adott pluszt az OTDK?

Megtanultam, hogyan kell egy hosszabb terjedelmű tanulmányt írni, hogyan kell jól prezentálni. Megtapasztaltam, hogy már a kérdőív megszerkesztésénél előre át kell gondolni, milyen teszteket szeretnék később lefuttatni. Emellett új embereket ismertem meg, és Klárival is jó volt a közös munka.

Milyen élményeid maradtak az OTDK-ról? Mi volt a legemlékezetesebb?

Az OTDK-ról két emlékezetes pillanatom volt, amit biztosan nem fogok elfelejteni. Az egyik az volt, amikor a szekciómon belül én következtem, és a prezentálásom alatt mindenki csendben volt, és kíváncsian figyelték az előadásomat. Senki sem telefonozott, sőt a végén a versenytársaim is kérdezgettek. Jó érzés volt, hogy másokat is megmozgatott a téma. A másik emlékezetes pillanat az volt, amikor kihirdették, hogy második helyezést értem el. Ekkor úgy éreztem, megérte az a fél év, amikor ezzel keltem és ezzel feküdtem.

Miért ajánlanád másoknak is a TDK-munkában való részvételt?

Azért ajánlom, mert egy jó kihívás mindenkinek, akik félnek belevágni az ismeretlenbe. Emellett sok olyan készségre szert lehet tenni, amit később a munka világában is alkalmazni lehet.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *