Főoldal

SZTE GTK TDK - Diaz

A TDK a magyar felsőoktatási tehetséggondozás egyik legnagyobb hagyományokkal bíró, legrangosabb, legnagyobb elismerést kiváltó programja. 1955 óta kétévente rendezik az OTDK-t, azaz az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát, amelyeken az SZTE GTK 1999 óta vesz részt. Karunk országos szinten kiemelkedő TDK műhely: több esetben is az országos éremtáblázat első helyén végeztünk, országos elismerést kiváltó hallgatói teljesítményekkel.

Az OTDK-ra ugyanúgy, ahogy az olimpiára, „kvótát” kell szerezni, melyre az intézményekben szervezett helyi fordulókon van lehetőség. Egy kétéves OTDK cikluson belül az SZTE GTK-n általában három helyi döntőt szervezünk, így mindenkinek lehetősége van a számára legkedvezőbb időpontban megmérettetnie magát.

Ehhez egy dolgozatot kell elkészíteni. Hogy miről? Arról, ami Téged a legeslegjobban érdekel. Amin szívesen agyalsz szabadidődben, ami olyan kérdéseket vet fel benned, aminek szívesen utánajárnál. Írhatsz a kedvenc sportágadról, a filmiparról, az önvezető autókról, a social media érdekességeiról, a fogyasztói szokásokról, bitcoinról, fintechről, bármiről! Bármilyen elméleti vagy gyakorlati téma lehet!

FIGYELEM! A TDK dolgozat szakdolgozatkent is benyújtható, így két legyet üthetsz egy nagyobb csapásra :-)

A TDK legfontosabb eredménye, hogy pár hónap alatt rengeteget lehet fejlődni: a dolgozat megírása során a hallgató megtanulja a kutatómunka végzésének fortélyait. Elsajátít egy gondolkodásmódot, megismer egy módszertant, társainál sokkal mélyebben elmélyül egy témában, így annak szakértőjévé válik. A TDK-munka következtében olyan speciális tudással fog rendelkezni, ami megkülönbözteti őt a munkaerőpiac bármely más szereplőjétől, akármilyen életpályát is választ. A TDK azonban még ennél is sokkal több: közösség, kapcsolatrendszer, kihívás, buli, és még számtalan váratlan dolog.

A kutatás megvalósításában szívesen segítenek a Kar oktatói. Ha csatlakozni szeretnél a TDK-hoz, bátran keresd fel azt, akivel szívesen dolgoznál együtt, figyeld a TDK-val kapcsolatos híreket a kar facebook oldalán, a hirdetőtáblákon, vagy keresd a Kari TDK felelőst, Sávai Mariannát a tdk@eco.u-szeged.hu e-mail címen.

Szóval mi a kedvenc témád? Írj belőle TDK-t!

TDK 2020 Promó videó
Nemzeti Tehetség Program logó
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet logó
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő logó
Emberi Erőforrások Minisztériuma logó
NTP-TDK-13-016

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Hetesi Erzsébet

Egy Tolna megyei pici faluban, Majoson születtem, de Baranyában, Mágocson nőttem fel, ott jártam általános iskolába, majd miután megnyertem egy megyei matematika versenyt, középiskolás koromban Pécsre kerültem matematika-fizika tagozatra.

Események

Rendezvénynaptár *