Oroszi Nelli, OTDK részvétel (2017)

Mi/Ki motivált arra, hogy részt vegyél a TDK-ban?

Felmerült bennem az ötlet, hogy miért ne próbálhatnám meg. Kikértem Prónay Szabolcs véleményét, aki a témavezetőm lett. A végső elhatározást az ő biztatására hoztam meg.

Hogy találtad meg a TDK témát és témavezetőt?

A témavezető választása magától értetődő volt számomra. Szerencsére Szabolcs is nyitott volt, így ez gyorsan eldőlt. A téma megtalálása már nem volt ilyen egyszerű, az elején elég tág, szerteágazó ötleteim voltak. Ezt végül Szabolcs segítségével sikerült egy közkedvelt kutatási területre, a lojalitásvizsgálatra szűkíteni. Ezt követte a konkrét célcsoport, és kutatási téma meghatározása, melyekre saját érdeklődésem szerint sikerült fókuszálnom.

Milyen kétségeid voltak a TDK írás előtt?

Természetesen mint mindenkinek: mindaz, amit én írok a saját szavaimmal, vajon elég egy tudományos szintű megmérettetésre? Vajon elkészül a határidőre? stb. :)

Miben adott pluszt az OTDK?

A tudat, hogy össze tudtam hozni egy olyan munkát, ami egy országos megmérettetésen megállja a helyét, hatalmas önbizalmat és visszaigazolást ad. Emellett 3 felejthetetlen napot a GTK-sokkal Győrben, ahol együtt izgultunk egymásért, szurkoltunk, örültünk, buliztunk. :)

Milyen készségekre tettél szert, melyet az OTDK-zás során nyertél, és később, egyetemi tanulmányaid alatt/munkád során tudtad használni?

A prezentációs készségek fejlődése, egy komplett kutatás önálló összeállítása.

Milyen élményeid maradtak az OTDK-ról? Mi volt a legemlékezetesebb?

Természetesen a legjobb élmények a GTK-s csapathoz fűződnek. Igyekeztünk egymás előadásait megnézni, szorítottunk mindenkiért, az utolsó estén együtt ünnepeltünk, a díjkiosztón pedig egymásért örültünk. Klári pedig mint "koordinátor" az egészet összefogta. :)

Miért ajánlanád másoknak is a TDK-munkában való részvételt?

Hatalmas élmény! Fejlődés szakmai téren, lehetőség új barátságok, kapcsolatok kialakítására. Nem mellesleg ha valaki később tudományos munkába fog, az OTDK-n való részvétel vagy helyezés kiváló referencia.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *