Nádas Nikoletta, OTDK részvétel (2017)

Mi/Ki motivált arra, hogy részt vegyél a TDK-ban?

Legfőképpen konzulensem javaslatára indultam a TDK-n.

Hogy találtad meg a TDK témát és témavezetőt?

Azt tudtam, hogy innovációhoz kapcsolódó témában szeretném írni a szakdolgozatomat (ami végül TDK dolgozat is lett), viszont azt nem tudtam, hogy ezen belül pontosan miről szeretnék írni, csupán ötletfoszlányok voltak kialakulóban. Szerettem volna segítséget kérni a témán konkretizálásában, és ekkor hallottam először a felelősségteljes innovációról, ami pár folyóiratcikk elolvasása után azonnal elnyerte a tetszésemet.

Milyen kétségeid voltak a TDK írás előtt?

Tekintve, hogy előtte még soha nem írtam nagyobb lélegzetvételű dolgozatot, így voltak bennem kétségek, hogy vajon képes leszek-e rá, és vajon a TDK dolgozatoktól elvárt minőségnek megfelele-e majd.

Miben adott pluszt az OTDK?

Nagyon sokat tanultam míg az OTDK-ig eljutottam, témavezetőimtől rengeteg segítséget, hasznos tanácsot kaptam, amiért nem tudok elég hálás lenni. Minden percét élveztem a dolgozatírás fázisának. Mivel olyan témát vizsgáltam, ami nagyon érdekel, így nem éreztem soha azt, hogy nincs meg a kellő motiváció a folytatáshoz.

Milyen készségekre tettél szert, melyet az OTDK-zás során nyertél, és később, egyetemi tanulmányaid alatt/munkád során tudtad használni?

A kommunikációs és prezentációs képességeim mindenképpen sokat fejlődtek, valamint úgy gondolom, hogy sokkal jobban átlátom a lényeget,azt hogy adott témán belül mi az igazán fontos. Emellett természetesen szakmailag is nagyon sokat tanultam.

Milyen élményeid maradtak az OTDK-ról? Mi volt a legemlékezetesebb?

Összességében csak jó élményekkel gazdagodtam. A szegedi csapat nagyon összatartónak bizonyult, közösen örültünk egymás sikereinek. A legemlékezetesebb élmény mégis az volt, amikor a számomra nagyon kedves témát ismertethettem a zsűritagok és a hallgató közönség előtt.

Miért ajánlanád másoknak is a TDK-munkában való részvételt?

Igaz, hogy sok munkával jár, azonban nagyon sokat lehet tanulni, önismereti tréningnek is nagyon jó. Sok embert megismertem, valamint úgy gondolom, hogy mind a munkaerőpiacon, mind a továbbtanulás során előnyt jelenthet. Olyan szakmai fejlődési lehetőségeket nyújt, amit egy kurzus keretében nem lehet elsajátítani.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *