Méreiné Berki Boglárka, OTDK II. hely (2015)

 • Mi motivált abban, hogy részt vegyél az OTDK-n?
  Két dolog is állt annak hátterében, hogy belevágtam egy OTDK dolgozat megírásába. Az egyik ilyen a témám iránti lelkesedés volt. Úgy gondoltam, hogy többet érdemel, mint egy egyszerű szakdolgozat, amit egy szűk körű záróvizsga bizottság előtt mutatok majd be. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy már évek óta jelen volt a mindennapi gondolataimban a téma, és folyamatosan érlelődött bennem. A másik ok az én esetemben eléggé speciális volt. Két pici gyerekem van. Amikor érdemben elkezdtem foglalkozni a kutatási témámmal, a kislányom még nem volt egy éves, a kisfiam pedig alig múlt három. Nagyon élvezem az édesanya szerepet, de mivel én egy állandóan töprengő, kíváncsi ember vagyok, sokszor éreztem úgy, hogy a bölcsőde-játszótér-otthon Bermuda-háromszög kicsit bekorlátoz nemcsak térben, hanem mentálisan is. Ezért döntöttem úgy, hogy kitűzök magam elé egy nagy célt, ami rákényszerít arra, hogy valamiképp strukturáljam a fejemben folyton kavargó, kusza gondolatokat.
 • Miért ajánlanád a többi hallgatónak az OTDK-t?
  A tudomány megszállottjainak: Nagyon sok pozitív hozadéka volt annak, hogy jelentkeztem és sikerrel részt vettem az OTDK-n. Mivel olyan témában kutathattam, ami érdekelt, egyáltalán nem éreztem tehernek sem a szakirodalom feldolgozást, sem az empirikus kutatást. Sőt! A témám kapcsán olyan háttérfolyamatok váltak számomra láthatóvá, amelyekről addig teljesen másképp vélekedtem. Mindenkinek ajánlom, aki szeretné az őt érdeklő dolgokat mélyebben és szélesebb kontextusban megismerni és nem elégszik meg a felszínes rápillantásukkal.
  Karrieristáknak: Ajánlom az OTDK-n való részvételt azoknak is, akiknek a tervei között szerepel a doktori képzésben való részvétel. Egyrészt ez egy összetett, minőségi munka, amihez viszont rengeteg segítséget, visszacsatolást, javaslatot, bátorítást kaptunk. Így sokat lehet fejlődni és ez az élmény és tapasztalat nagyban hozzájárulhat későbbi kutatások sikeréhez. Másrészt nem kevés pont jár érte a felvételin.
  Party-arcoknak: Az OTDK konferenciának különleges hangulata van. Közösen drukkoltunk egymásnak az előadásokon, szuper programokon vehettünk részt együtt. Nagyon jó kis csapat alakult ki a konferencia végére.
 • Milyen kétségeid voltak a TDK-írás előtt/alatt?
  Mivel nekem elsősorban édesanyaként kell helyt állnom, nem voltam abban biztos, hogy marad elég időm és energiám egy minőségi dolgozat megírására. Most is úgy gondolom, hogy sokkal jobb dolgozatot is tudtam volna írni, de mégis pozitív érzések maradtak bennem a végére. Azt hiszem, hogy minden tőlem telhetőt megtettem, és büszke vagyok a gyerekeimre, hogy ha nem is tudatosan, de végig partnerek voltak ebben.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *