Kis Katalin, OTDK II. helyezés (2013)

 • Mi/Ki motivált arra, hogy részt vegyél a TDK munkában?
  Saját elhatározásomból jutottam arra, hogy TDK dolgozatot írjak és legjobban az motivált, hogy az OTDK egy országos szinten kiemelten fontos megmérettetés, ahol helyezettnek lenni nem csak szakmai elismerés, hanem a különböző ösztöndíjpályázatoknál és a doktori felvételinél is előnyt jelent. :)
 • Milyen kétségeid voltak a TDK-írás előtt/alatt?
  Egy megfelelő színvonalú TDK-dolgozat megírása nagyon sok munkát igényel (több hónapos munkát), rengeteg szakirodalmat kell áttekinteni (témától függően ennek nagy része ráadásul nemzetközi szakirodalom, ami az én esetemben is így volt). Rendszeresen kell konzultálni a témavezetővel, hiszen a munka során rengeteg probléma felmerülhet, ami akár a kutatás irányát is megváltoztathatja, így akár sok korábbi munka is kárba veszhet, de ez sajnos a velejárója egy kutatásnak. Ami a legfőbb kétségem volt a TDK írása alatt, hogy elkészülök-e időre a dolgozattal, hiszen egy 60-80 oldalas munka nincs megy egykönnyen, és persze még nagyon új volt nekem ez az egész, hiszen ez a TDK egyben az alapszakos szakdolgozatom is volt, így korábban még nem írtam ilyen komoly kutatást, de csak sikerült elkészülni vele időre! :)
 • Hogyan találtad meg a TDK-témát és témavezetőt?
  Engem mindig is a nemzetközi gazdaság érdekelt, így már akkor tudtam, hogy ebben a témakörben szeretnék TDK írni, maga a téma csak úgy beugrott, már nem is tudom hogyan. A témához kapcsolódóan kerestem meg a leendő témavezetőmet, akinek ezúton is köszönöm a rengeteg segítséget, hiszen az építő jellegű észrevételei nélkül nem sikerült volna ilyen szép eredményt elérni az OTDK-n.
 • Milyen emlékeid maradtak az OTDK-ról? Mi volt a legemlékezetesebb?
  Az OTDK-val kapcsolatban kettős élmények maradtak bennem, hiszen mindenkinek biztos voltak, olyan dolog, amelyek nem nyertél el a tetszését. De összeségében örültem, hogy szép eredményt sikerült elérnem.
 • Milyen készségekre tettél szert, melyet a TDK-zás során nyertél, és később, egyetemi tanulmányaid alatt/munkád során tudtad használni?
  A TDK írása nagyon sok szakmai alapot adott, például, hogy milyen elvárások vannak egy kutatással kapcsolatban, hogyan építsek fel egy logikus érvelést, mind írásban, mind szóban. Véleményem szerint mind az íráskészségem, mind az előadókészségem javult a TDK elkészítése és az OTDK-ra való készülés során, melyeknek már azóta is sok hasznát vettem cikkek írásakor és konferencián való részvételkor is.
 • Miért ajánlanád másoknak is a TDK-munkában való részvételt?
  Én mindenképpen ajánlanám a TDK-munkában való részvételt, ha van olyan téma, amiben szívesen elmélyülnél, hiszen a mellett, hogy ez egy jó tapasztalatszerzés, még számos előnnyel is járhat (ösztöndíjak). Persze a legfontosabb a TDK munkában is a kitartás, lévén, hogy ez egy hosszú munka, de a sok erőfeszítés meghozza az eredményét.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

ERSA kongresszus

Augusztus 22-26 között került megrendezésre Pécsett az ERSA (European Regional Science Association) 61. nemzetközi kongresszusa.

Események

Rendezvénynaptár *