Kéri Anita, OTDK I. hely (2015)

 • Mi/Ki motivált arra, hogy részt vegyél a TDK-ban?
  Kezdetben csak reménykedtem, hogy olyan témát tudok választani, amit szeretek annyira, hogy végig nagy érdeklődéssel és motiváltan dolgozzak rajta. Ez a reményem beteljesült, majd pedig témavezetőm, Dr. Hetesi Erzsébet, biztatására indultam a dolgozatommal a helyi TDK fordulón, majd pedig az országos versenyen is.
 • Milyen kétségeid voltak a TDK írás előtt?
  Aggódtam, hiszen az alapszakot nem a GTK-n, hanem a BTK angol szakán végeztem, így azt gondoltam, hogy így hátránnyal indulhatok a versenyeken, ám ez teljesen alaptalan volt. Minden elméleti és gyakorlati tudást megkaptam a mesteres tanulmányaim során, ami segített a felzárkózásban és végül első helyet hozott az országos versenyen.
 • Hogy találtad meg a TDK témát és témavezetőt?
  Alapszakos szakdolgozatomban is motivációt vizsgáltam, így a motiváció vizsgálata adott volt, hiszen nagyon érdekes téma. Témavezetőként pedig mindenképpen olyan tanárt szerettem volna választani, akiről tudtam, hogy a felsőoktatás nemzetköziesedésének témájában jártas és segítőkész.
 • Milyen élményeid maradtak az OTDK-ról? Mi volt a legemlékezetesebb?
  Hihetetlenül jó élmény volt. A szegedi csapatot teljesen összekovácsolta, a díjkiosztón lehetett hallani, hogyha SZTE GTK-s ment a díjért. Ezen felül kapcsolatépítésre is alkalmas volt a három napos konferencia, ahol más egyetemek hallgatóit ismerhettük meg, hiszen mindenki nagyon közvetlenül viselkedett egymással. A rendkívül finom étkezések alatt ment az ismerkedés a legkönnyebben.
 • Milyen készségekre tettél szert, melyet a TDK-zás során nyertél, és később, egyetemi tanulmányaid alatt/munkád során tudtad használni?
  Mindenképpen fontos megemlíteni, hogy teljesen eltűnt a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy az alapszakot nem itt végeztem. Megerősített abban, hogyha valamit nagyon szeretnék, el tudom azt érni. A továbbiakban is ösztönöz, hiszen gondolkodom a PhD képzésre való jelentkezésen.
 • Miért ajánlanád másoknak is a TDK-munkában való részvételt?
  Nagyon jó élmény, nem csupán a csapatépítés miatt, hanem azért is, mert megmutatja neked, hogy mire vagy képes, mennyi mindent meg tudsz csinálni még akkor is, ha kezdetben még nem is hitted volna.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *