Fiedler Szandra, OTDK II. hely (2015)

 • Mi/Ki motivált arra, hogy részt vegyél a TDK munkában?
  2 éve, amikor az előző OTDK véget ért, láttam, hogy milyen nagy munkával jár, de mégis mennyire megéri, hiszen egy olyan szintű tudományos eredményt tesznek le az asztalra az OTDK-zók, amelyre az egész kar büszkén és elismerően gondol. Emellett úgy gondoltam, hogy szeretnék valami pluszt is elérni az egyetemi éveim alatt a diploma mellett. Ekkor döntöttem úgy, hogy a következő OTDK-n én is szeretném megmérettetni magam. Így egy éve, amikor ki kellett választanom az alapképzéses szakdolgozati témámat, akkor már erre is gondolva választottam.
 • Hogyan találtad meg a TDK-témát és témavezetőt?
  A GTK rendezett egy konferenciát körülbelül másfél évvel ezelőtt, ahol Imreh Szabolcs is tartott egy előadást. Itt tért ki röviden az inkubáció témájára, ami felkeltette az érdeklődésemet, így mindjárt a konferencia után megkerestem azzal, hogy szeretnék TDK-zni és hogy érdekelne ez a téma. Innen már úgy jöttem el, hogy ő lesz a témavezetőm.
 • Milyen készségekre tettél szert, melyet a TDK-zás során nyertél, és később, egyetemi tanulmányaid alatt/munkád során tudtad használni?
  Ez volt az alapképzéses szakdolgozatom is egyben, így az első nagyobb lélegzetű dolgozat, amelyet megírtam. Ennélfogva sok mindent kellett megtanulnom, az adatbázisok használatától kezdve a hivatkozásokon át az interjúzásig. Amit viszont nagyon jónak tartok, hogy az OTDK-ra való felkészülés során sokszor álltam ki emberek elé, hogy gyakorlásképpen előadjam a prezentációmat, így úgy gondolom, hogy ez a készségem fejlődött leginkább.
 • Miért ajánlanád másoknak is a TDK-munkában való részvételt?
  Nagyon jó élményként és tapasztalatként éltem meg az egész OTDK-t és a felkészülést is. Érdekes volt látni, hogy más iskolákból milyen kutatásokkal jöttek a hallgatók, az pedig külön nagyon jó élmény, amikor egy versenytársam jött oda hozzám az OTDK-n, mert "nagyon tetszett neki a munkám"!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *