Dancsik Bálint, OTDK I. helyezés (2013) és III. helyezés (2011)

 • Mi/Ki motivált arra, hogy részt vegyél a TDK munkában?
  A motivációm első forrása dr. Farkas Beáta docens asszony volt, aki egy jól sikerült elmélettörténet vizsga végén megkérdezte, hogy érdekelne-e a tudományos diákköri munka. Már önmagában az, hogy az intézetvezetőnk szerint alkalmas lehetek a tudományos munkára, rendkívül motiváló volt. Máig hálás vagyok érte. A második TDK dolgozatom írásakor már a tudásvágy és az alkotási folyamat öröme jelentette az elsődleges motivációt.
 • Milyen kétségeid voltak a TDK-írás előtt/alatt?
  Viszonylag korán, a negyedik szemeszterem elején kezdtem el a TDK-zást, ami azzal járt, hogy mélyebb szakmai tárgyakat még nem volt alkalmam hallgatni. Ezzel szemben a témám (a 2008-ban kezdődő pénzügyi válság) rendkívül komplex volt, zömében angol nyelvű szakirodalommal. Nagy kihívás volt átverekedni magam a kezdetben gyakran érthetetlen összefüggéseken.
 • Hogyan találtad meg a TDK-témát és témavezetőt?
  Ahogy említettem, az első TDK dolgozatom esetében a témavezető talált meg engem. A témát saját érdeklődés alapján, némi témavezetői iránymutatás és pontosítás mellett választottam ki. A második dolgozatomnál már megvolt a téma (makropénzügyek, pénzelmélet) és az vezetett a témavezetőhöz, dr. Kovács Györgyhöz.
 • Milyen emlékeid maradtak az OTDK-ról? Mi volt a legemlékezetesebb?
  A második OTDK-n a makropénzügyi szekción a prezentáció, a párbeszéd a zsűrivel, majd az első hely megszerzése nagy élmény volt. Akkor már gyakornok voltam az MNB-ben, így különösen kedves emléket jelent - és az OTDK-t övező tiszteletet és odafigyelést jól tükrözi - hogy a díjátadót követő hét elején az akkori alelnök, Király Júlia is gratulált nekem.
 • Milyen készségekre tettél szert, melyet a TDK-zás során nyertél, és később, egyetemi tanulmányaid alatt/munkád során tudtad használni?
  Elsősorban magabiztos tudásra tettem szert a témámban. Ez egyrészt jelentősen megkönnyítette az OTDK-t követő egyetemi éveket, másrészt hozzájárult ahhoz, hogy az egyetem utolsó másfél évében a tanulmányokkal párhuzamosan, majd az államvizsgát követően is a Magyar Nemzeti Bankban, az ország legjobb közgazdasági elemző műhelyében dolgozhattam-dolgozhatok.
 • Miért ajánlanád másoknak is a TDK-munkában való részvételt?
  Nem is tudom, hol kezdjem. Az OTDK révén tudást nyersz, jobban megérted, mi zajlik körülötted a világban. Az alkotás, valami újra rájönni, valamit új módon bemutatni örömet okoz, különösen, ha a folyamat legvégén helyezéssel társul. Az OTDK növeli az esélyeidet a munkaerőpiacon: kisebb részben az egy-két sorral bővebb CV miatt, nagyobb részben mert jobb (szak)emberré tesz. Én rendkívül sokat köszönhetek a TDK „mozgalomnak”, mindenkinek csak ajánlani tudom.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *