Czékus Claudia, OTDK részvétel (2017)

Mi/Ki motivált arra, hogy részt vegyél a TDK-ban?

Konzulensem, Pelle Anita biztatott, hogy vegyek részt egy ilyen megmérettetésen, ezen kívül Honti Tamás volt OTDK-s pozitív tapasztalatai valamint egy hazai szintű rendezvényen való részvétel, mint kihívás miatt döntöttem úgy, hogy érdemes elindulni a TDK-n.

Hogy találtad meg a TDK témát és témavezetőt?

A témát részben saját tapasztalatból merítettem, hiszen Erasmus-félévet töltöttem Finnországban, és érdekelt az ország gazdasága, ezen kívül konzulensem segített leszűkíteni a kutatási kört. Úgy gondolom témavezető megtalálásával könnyű dolgom volt, hiszen Pelle Anita jól ismeri az európai országok gazdaságát, így egyértelmű volt, hogy ő lesz a szakdolgozatom után a TDK konzulensem is.

Milyen kétségeid voltak a TDK írás előtt?

Nem voltam biztos benne, hogy a döntés, hogy elindulok a TDK-n és a határidő lejárta között eltelt idő elég lesz-e arra, hogy elkészüljek a kutatással a sűrű félévem közben is. De sikerült!

Miben adott pluszt az OTDK?

Járhattam Győrben, ahol azelőtt még soha nem voltam és megtapasztalhattam, hogy mekkora élmény egy magas rangú konferencián előadni.

Milyen készségekre tettél szert, melyet az OTDK-zás során nyertél, és később, egyetemi tanulmányaid alatt/munkád során tudtad használni?

Javult a prezentációs készségem, valamint stresszhelyzetben a viselkedésem is összpontosult, így nem vagyok annyira szétszórt vagy túlzottan ideges nagy nyomás alatt, mint előtte.

Milyen élményeid maradtak az OTDK-ról? Mi volt a legemlékezetesebb?

Hatalmas élmény volt egyrészt előadni, majd érdeklődő kérdéseket kapni a témámmal kapcsolatban. Ezen kívül nagyon jó volt megtapasztalni, hogy a többi egyetemmel ellentétben (tisztelet a kivételnek) mi, SZTE-GTK-sok mindig összetartottunk és együtt mozogtunk mindenhová, egy közösséget képviseltünk. Ehhez kapcsolódik talán a legemlékezetesebb emlék, hogy más egyetemről ismert diákok megjegyezték, milyen jó, hogy mi mindig együtt vagyunk és összetartunk, lehet látni, hogy egy nagy csapat vagyunk. Meg persze emlékezetes volt az utolsó esti buli is... ;)

Miért ajánlanád másoknak is a TDK-munkában való részvételt?

Mert egy összetartó közösséget képviselhetsz, ami iszonyatosan jó érzés. Mert eljuthatsz egy egyetemi városba, ahol talán még sosem voltál. Mert hatalmas kihívás egy ilyen jellegű kutatást véghezvinni és ennél csak az az érzés jobb, amikor kimondhatod: igen, megcsináltam!

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *