Aleksziev Péter Alexander, OTDK Különdíj (2013)

 • Mi/Ki motivált arra, hogy részt vegyél a TDK munkában?
  Úgy voltam vele, hogy a BA képzésben mindenképp kell szakdolgozatot írni, akkor miért ne írjak egy jobb dolgozatot. Ezen kívül az is jól néz ki az önéletrajzban, ha véletlenül OTDKt nyerek vele.
 • Hogyan találtad meg a TDK-témát és témavezetőt?
  Volt pár téma, ami érdekelt, beszéltem a szakcsoport oktatóival, így forrott ki a témakör. A pontos téma pedig a kutatás elején, a szakirodalom tanulmányozása után lett meg.
 • Milyen készségekre tettél szert, melyet a TDK-zás során nyertél, és később, egyetemi tanulmányaid alatt/munkád során tudtad használni?
  A dolgozatot főként külföldi szakirodalomra támaszkodva írtam, ami segített a külföldi mesterszakon abban, hogy gyorsabban dolgozzam fel az angol nyelvű irodalmat. A BAn nem nagyon kellett angolul olvasni.
 • Miért ajánlanád másoknak is a TDK-munkában való részvételt?
  Szakdolgozatot mindenképp kell írni, szerintem hasznos egy kicsit feszegetni a határainkat. Érdekes tapasztalatokat lehet szerezni, sokat lehet belőle tanulni. Ha az ember talál egy témát, ami érdekli, akkor az a későbbiekben hasznos lehet, hogy ért is hozzá. Nem utolsó sorban az önéletrajzban is jól mutat, pláne ha a megpályázott munkakörhöz kapcsolódik a téma.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *