Business Coach szakirányú továbbképzés

A képzés adatai

Az oklevélben szereplő végzettség megnevezése:
Business Coach
A képzés célja:
Olyan szakemberek képzése, akik képesek az üzleti élet szereplői számára coaching folyamat nyújtására, azaz személyes vagy szakmai képességeiknek és magatartásuknak tudatosítására és – saját döntésük szerint – változtatására, fejlesztésére, egy konkrét, adott probléma megoldása és/vagy távolabbi célok elérése érdekében. A végzett hallgatók minden tekintetben megfelelnek azon jogszabályi követelményeknek, amelyek őket a „business coach” megnevezés viselésére jogosítja.
A jelentkezés feltétele:
Bármely képzési területen legalább alapképzésben (vagy korábbi rendszerű főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél
A Business Coach szakirányú továbbképzési szakon végzettek alkalmasak:

Aktívan közreműködni a coaching folyamatban, ahol a támogatás mindvégig arra irányul, hogy a coach segítse a coacholt személyt vagy csoportot abban, hogy saját maga találja meg a megoldáshoz vezető utat, és kifejlessze a megoldáshoz szükséges pszichikai erőt, motivációt. A jól képzett szakember által nyújtott coaching nem elsősorban tanácsadás, hanem segítség az „önsegítéshez”.

A végzett hallgatók ismerik majd

  • a coaching fogalmát, elméleti hátterét;
  • a különböző coaching irányzatokat; a coach kompetenciákat;
  • a coaching ülések folyamatát, struktúráját, képesek annak önálló megtervezésére, felépítésére;
  • a business coach munkához elengedhetetlen üzleti alapokat.
Az oklevél kiadásának feltételei:
Az előírt kredit megszerzése, a záróvizsga sikeres teljesítése, valamint egy idegen nyelvből középfokú (B2 szintű), általános, komplex államilag elismert vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga.

A képzés jellemzői

A képzés 2 félévből áll, levelező tagozaton indul, a félév során kb. 12-13 szombati napon jelent elfoglaltságot.

Az egyik félév során a hallgatók alapvető coach ismereteket tanulnak (pl. Coaching alapismereteket, módszertanokat, hatásos kérdezéstechnikát), míg a másik félévben gazdasági jellegű tantárgyakat (pl. menedzsmentet, marketinget, vezetői számvitelt, vállalkozások indításához szükséges ismereteket). A képzés zárásaként teljesíteniük kell egy 28 órás szakmai gyakorlatot, továbbá részt kell venniük egy vizsgára felkészítő mentoráción. A képzés szakdolgozat készítéssel és záróvizsgával zárul. A képzés a Coach Schoolnak az International Coach Federation (ICF) által elfogadott programja keretében valósul meg, sikeres teljesítés esetén ACSTH (Approved Coach Specific Training Hours) nemzetközi tanúsítványt szerezhetnek a hallgatók.

Fizetendő díjak

A költségtérítés összege/félév az első tanévben (költségtérítéses képzés): 280.000,-Ft

Jelentkezés módja

A jelentkezés egyetemi nyomtatványon történik május 15-től augusztus 25-ig.

Bővebb információ

Székely-Dávid Katalin
tanulmányi előadó

Dékáni Hivatal
Tanulmányi Iroda

OH határozatszám: FNYF/1905-3/2020.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Hetesi Erzsébet

Egy Tolna megyei pici faluban, Majoson születtem, de Baranyában, Mágocson nőttem fel, ott jártam általános iskolába, majd miután megnyertem egy megyei matematika versenyt, középiskolás koromban Pécsre kerültem matematika-fizika tagozatra.

Események

Rendezvénynaptár *