Kiemelt hírek

2020. január 06.

Egy szervezet életében mindig meghatározó egy mérföldkő elérése. Lehetőségünk nyílik arra, hogy értékeljük az elért eredményeinket és megfogalmazzuk, hogy mit szeretnénk elérni a jövőben. Városunkban, Szegeden már 25 éve képezzük a szakmailag kiváló közgazdászokat, viszont önálló karként a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 2019-ben ünnepelhette 20 éves fennállását.

2019. december 20.

A világ egyetemeinek mindössze 10 százaléka tagja a European Foundation for Management Development (EFMD) nemzetközi non-profit szervezetnek, melynek alapvető célja a gazdaságtudományi képzések folyamatos fejlesztése és minőségbiztosítása, valamint társadalmilag felelős vezetők és közgazdászok képzése.

2019. december 20.

Számos magyar város után végre Szegeden is megrendezték az első TEDx konferenciát „Okosan Kapcsolódó Világ” címmel. A rendezvénynek, amelyen az SZTE Gazdaságtudományi Kar oktatói is előadást tartottak, a szegedi Ifjúsági Ház adott otthont 2019. október 5-én.

2019. december 20.

2019. november 21-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központ teljesen futurisztikus megjelenést öltött a SzeBITnek (Szeged Business & IT rendezvénysorozat) köszönhetően.

2019. december 04.

Az idén 6. alkalommal megrendezett verseny regionális fordulóján a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara 4 csapattal képviselte magát. A versenyzők feladata egy választott település számára olyan fejlesztési- és marketingstratégia kidolgozása, amellyel vonzóbbá tehetik azok turisztikai kínálatát megvalósítható és fenntartható módon.

2019. november 25.

A China Law Society meghívására 2019. november 8-15. között Kínába utazott Dr. Görög Márta, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, Dr. Kovács Péter, a Gazdaságtudományi kar dékánja, valamint Mohr Richárd, a Konfuciusz Intézet igazgatója.

2019. november 12.

Hagyományosan az Egyetem Napján adják át a Senator Honoris Causa és a Doctor Honoris Causa Kitüntető Címeket, a Pro Universitate-, a Klebelsberg Kunó-, a Pro Laudanda Promotione-díjakat, valamint az Év Kutatója, az Év Fiatal Kutatója, a Kiváló PhD Témavezető, Pro Laudanda Elismerő Okleveleket és a Csengery János Emlékérmet.

2019. október 30.
2019. október 21.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara a francia IPAG Business Schoollal kötött szerződést. A kar hallgatóinak a jövőben lehetősége lesz arra, hogy csereprogramon keresztül a neves francia intézményben végezzék el tanulmányaikat és sajátítsák el a diplomához szükséges tudást.

2019. október 06.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán a 2020/21-es tanévtől Turizmus-vendéglátás szakon is tanulhatnak magyar és angol nyelven mindazok, akik továbbtanulásukat Szegeden tervezik és érdeklődnek az ágazat iránt. A képzésre 2020. február 15-ig lehet jelentkezni.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Pályázat beadási határidő: 2019. december 15. 12:00 óra

Események