NTP-TDK-14-0037

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Tudományos Diákköri műhelye projektjének célja a Kari TDK tevékenység nemzetközi dimenziójának erősítése, valamint az OTDK-n való eredményesség fenntartása érdekében a Karon az angol nyelvű kutatómunka és az abból születő TDK-pályamunkák és prezentációjának támogatása, valamint a módszertani ismeretek fejlesztése. A projekt során az ehhez kapcsolódó képzési hátteret dolgozzuk ki, mely képzés a hallgatókon túl a témavezetőkre is kiterjed.

Megvalósítás: 2015. január 1. – 2015. június 30.
Elnyert támogatás: 500.000 Ft

A projekt összefoglalója:

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Tudományos Diákköri műhelye az NTP-TDK-14-0037 azonosító számú projektet keretében célul tűzte ki a Kari TDK tevékenység nemzetközi dimenziójának erősítését, és az OTDK-n való eredményesség fenntartása érdekében a Karon az idegen nyelvű kutatómunka és az abból születő TDK-pályamunkák és prezentációjának támogatását. A projekt során az ehhez kapcsolódó – hallgatókat és témavezetőket egyaránt érintő – képzési hátteret dolgoztuk ki, és elkészült az angol nyelvű tudományos diákköri munka integrálásának stratégiája is.

A képzési kínálat, a stratégia megalkotása többlépcsős folyamat volt. Első lépésként interjúkat készítettünk hallgatókkal céljaik felmérése érdekében, valamint oktatói workshopot szerveztünk a témavezetői igények megismerése érdekében. A TDK-munkában aktívan részt vevő hallgatók számára szervezett kommunikációs és prezentációs tréning révén tapasztalatot szereztünk arról, hogy milyen típusú kommunikációs tréning lehet sikeres a TDK-munkában. E tapasztalatok alapján kurzustematikákat és képzési terveket dolgoztunk ki, amelyek a sikeres angol nyelvű TDK-munkához szükségesek. Összességében e tevékenység során határoztuk meg az angol nyelvű TDK helyét a kari tehetséggondozásban.

Nemzeti Tehetség Program logó
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő logó
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet logó
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Szakmai kirándulás

A Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók a szorgalmi időszak utolsó két hetét is tartalmasan töltötték: vendégelőadóktól tanultak és szakmai kiránduláson vettek részt.

Események

Rendezvénynaptár *