Általános ismertető

A Gazdaságtudományi Kart, önálló alapítása óta a folyamatos fejlődés, a gyakorlatorientált képzés biztosítása és az összetartó közösség jellemzi, melynek következtében ma már hazai és nemzetközi vonatkozásban is kiemelkedő gazdasági képzőhelynek tekinthető.

A Kar 2020-tól a nemzetközi EFMD kiválósági egyesület tagjává vált, melyet a világ egyetemeinek mindössze 10 százaléka mondhat el magáról. Ennek köszönhetően a hallgatók előtt a nemzetközi karrierlehetőségek még inkább megnyílnak, illetve az oktatók és az adminisztratív munkatársak különféle szakmai konferenciákon és tréningeken vehetnek részt. A GTK nemzetközi kapcsolatait erősíti az Erasmus program is, melynek keretében mára már több mint 80 partneregyetemmel működik együtt.

A tehetséggondozásra, a kiváló hallgatók támogatására is nagy hangsúlyt fektetnek, melyet alátámaszt a 2012-ben alapított saját ösztöndíjrendszer. A kezdeményezés során a GTK, valamint vállalati partnerei félévente támogatják a leendő közgazdászok egyetemi tanulmányait. A gyakorlatorientált képzés nyújtása egyrészt a duális és kooperatív képzések meglétének eredménye, másrészt számos, az adott ágazatban tevékenykedő szakember, vállalati partner is bekapcsolódik a Karon folyó oktatásba.

A kar története:
az önálló kar alapítása: 1999
a szegedi közgazdászképzés indulása : 1994
Képzések:
Öt felsőoktatási szakképzés
Négy alapszak
Négy mesterszak
Öt szakirányú továbbképzés
Négy angol nyelvű képzés
Hallgatói adatok:
hallgatók száma 2014-ben: 1966 fő
távoktatás tagozaton tanulók: 288 fő
Hallgatói élet
Összetartó, családias közösség
Szemeszterenként 50 hallgatói rendezvény a kar épületében
Hallgatói klubok és szervezetek
Szakmai estek
Közgazdász bulik
Eredményeink
„A legvidámabb kar” (Guinness rekordok könyve, 2009)
EFMD (European Foundation for Management Development) tagság 2019-től
OTDK szereplés 2019-ben: 12 dolgozat, 8 helyezés, 4 különdíj
Heti Válasz rangsor: „Szegeden folyik az egyik legszínvonalasabb vidéki közgazdászképzés az országban”

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

EcoCamp tábor 2022

Két év kihagyás után, immár kilencedik alkalommal újra megnyitotta kapuit az SZTE Gazdaságtudományi Kar EcoCamp tehetséggondozó tábora, ahol a középiskolás diákok játékos, interaktív formában bővíthetik gazdasági ismereteiket.

Események

Rendezvénynaptár *