Tudáshasznosítás - Vállalkozás

GTK logó
CSMKIK logó
SEED logó

Hallgatói tudás hasznosítása vállalkozások problémamegoldása érdekében

A program célja részben a vállalkozási tevékenységek népszerűsítése, a kis és középvállalkozások, mint munkaerőpiaci szereplők vonzerejének fokozása, részben a végzős hallgatók probléma-megoldási kompetenciájának növelése a Szegedi Tudományegyetem és a Csongrád megyei vállalkozások együttműködésével.

A program keretében az SZTE gazdálkodás és menedzsment alapszakon tanuló hallgatóinak lehetőségük nyílik szakdolgozatuk elkészítése során a Csongrád megyei vállalkozások gazdálkodási problémáiban elmélyedni, tapasztalatot szerezni és egyben kapcsolatok építeni.

A program során – a program kulcsfontosságú partnere, egyben kezdeményezője, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítségével – arra kérjük Csongrád Megye vállalkozásait, hogy egy erre a célra szolgáló egyszerű felületen fogalmazzák meg azon problémáikat, melyek megoldása a mindennapok rohanó ügymenetében elmarad(t), vagy külön fejlesztési kapacitást igényel. E problémákat szakdolgozati témaként kínáljuk a továbbiakban a végzős hallgatók számára úgy, hogy munkájukat mind a vállalkozás egy kapcsolattartója, mind az egyetem egy kollégája segíti. A hallgatók és a vállalkozások közös munkáját az egyetem Gazdaságtudományi Kara külön szakszeminárium életre hívásával is segíti, melyben az érintett oktatók további tudásmegosztással, tapasztalatokkal segítik a hallgatók munkáját. A szakdolgozat elfogadására akkor kerülhet sor, amennyiben annak tartalmát mind a vállalkozás, mind az egyetem megfelelőnek ítéli.

A program főbb mérföldkövei a következőképpen épülnek fel:

A program mérföldkövei

A program a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány támogatásával, a Digitális Startup Stratégia „Oktatási intézmények és a vállalkozások együttműködésének fokozására vonatkozó kísérleti projektjeként” valósul meg.

További információ:

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *