Bezár
Tudományos Diákköri munka angol nyelven az SZTE GTK-n

Tudományos Diákköri munka angol nyelven az SZTE GTK-n

2015. június 30.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Tudományos Diákköri műhelye az NTP-TDK-14-0037 azonosító számú projektet keretében a Kari TDK tevékenység nemzetközi dimenzióját erősítette, és az OTDK-eredményesség fenntartása érdekében az idegen nyelvű kutatómunkát igyekszik támogatni.

A projekt során az e célokhoz kapcsolódó – hallgatókat és témavezetőket egyaránt érintő – képzési háttér kidolgozására került sor, és elkészült az angol nyelvű tudományos diákkör stratégiája is, továbbá a szakkönyvek és szoftver beszerzésére is sor került.

A képzési kínálat, a stratégia megalkotása többlépcsős és így több hónapos folyamat volt. Első lépésként interjúkat készítettünk hallgatókkal céljaik felmérése érdekében, valamint oktatói workshopot szerveztünk a témavezetői igények megismerése érdekében. A TDK-munkában aktívan részt vevő hallgatók számára szervezett kommunikációs és prezentációs tréning révén tapasztalatot szereztünk arról, hogy milyen típusú kommunikációs tréning lehet sikeres a TDK-munkában. E tapasztalatok alapján kurzustematikákat és képzési terveket dolgoztunk ki, amelyek a sikeres angol nyelvű TDK-munkához szükségesek. Összességében e tevékenység során határoztuk meg az angol nyelvű TDK helyét a kari tehetséggondozásban. A képzések megvalósítására a 2015. évi őszi félévben kerül sor.

Nemzeti Tehetség Program logó
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő logó
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet logó
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek