Kommunikációs és prezentációs tréning a TDK-zó hallgatók számára

Az SZTE GTK Tehetséggondozó Bizottsága és a TDK-felelősök 2015. március végén kétnapos kommunikációs és prezentációs tréninget szerveztek a kari Tudományos Diákkörben aktívan dolgozó hallgatók számára.

A tréninget Pusztai Bertalan (a BTK docense), valamint Kürtösi Zsófia és Szakál Péter tartották. A tudományos kutatási eredmények érthető, követhető prezentálása mindig kihívás, különösen olyan esetekben, amikor egy meghatározott – viszonylag szűk – időkeret áll az előadó rendelkezésre, mint ahogy ez különböző konferenciákon vagy akár az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is van. A tréning így a tudománykommunikációra, a prezentáció felépítésére, a prezi programra is kiterjedt, segítve ezzel a hallgatókat, hogy a kutatási eredményeikből mit és milyen mélységben mutassanak be a hallgatóságnak. Az előadásokon elhangzott, hogy a prezentációk felépítése, szakmai mélysége jelentős mértékben függ a közönség felkészültségétől is, így egy jól elkészített prezentáció csak ugyanabban a körben használható még egyszer. Honti Tamás, kereskedelem és marketing szakos hallgató így fogalmazott a tréninggel kapcsolatban: „Nagyon jó volt, hogy nem a szakmaiságon volt a hangsúly (bár a Tanár úr a szakmai részéhez is tudott jó tanácsokat adni), hanem a kommunikáción, a prezentáció megjegyezhetőségén! Ez nekem nagyon tetszett, nyilván azért is, mert marketinget tanulok, és nagyon fontosnak tartom, hogy 15 percben meg tudjuk mutatni a képességeinket, és el tudjunk "adni" egy ötletet.”

A tréning az NTP-TDK-14-0037 azonosító számú projektet keretében valósult meg.

Nemzeti Tehetség Program logó
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő logó
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet logó
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *