Interjú Papp Szabolccsal, a GTK korábbi hallgatójával

„Akkor lehetsz csak jó szakember, ha tudod és szereted azt, amivel foglalkozol”

Papp Szabolcs
Munkakör, munkahely
Social media és online marketing koordinátor, eSense Human Resources Szolgáltató Zrt. UPC DTH MSS Team
A GTK-n folytatott tanulmányok kezdete és vége, szak neve

Milyen kompetenciákat tartasz a legfontosabbnak ahhoz, hogy a munkakörödet jól ellásd?

Az első és legfontosabb kompetencia, az az önálló munkakészség. Mindenki dolgozik, ha sikeressé akarsz válni, támogatnod kell felettesedet és a vállalatot, ahol dolgozol. A második a szaktudás. Ez kapcsolódik az elsőhöz. Akkor lehetsz csak jó szakember, ha tudod és szereted azt, amivel foglalkozol. A harmadik pedig rugalmasság! Nem mindig fognak úgy alakulni a dolgok, ahogy szeretnéd, nem mindig kapod meg a munkádhoz elengedhetetlen inputokat időben. De sosem tudhatod, hogy a másikat mi gátolta annak leadásában. A cél legyen fontos, a határidő szent, de légy rugalmas mindenkivel!

+1: mosoly ☺ - ha vidáman kezded a napot, mást is vidámmá tehetsz és jobb lesz a munkahelyi légkör!

Melyek voltak azok a fontos pillanatok, döntéshelyzetek a karriered során, amelyekből sokat tanultál, és amelyek segítettek eljutni oda, ahol most vagy?

Közgazdászként rendkívül sok lehetőség állt előttem az egyetem elvégzését követően. Szerettem volna mielőbb dolgozni, kipróbálni magam „élesben” a gyakorlati pozíciók után.

Persze idő kellett ahhoz, hogy felismerjem, mit is akarok tényleg csinálni. Nem volt könnyű, mert más területen dolgoztam. De azt a korszakomat lezártam és kerestem, ameddig olyan helyet nem találtam, ahol élvezem a munkámat.

Hogyan telik egy munkanapod?

Mindig máshogy! Ezért szeretem.

De általában igyekszem picit hamarabb beérni munkatársaim előtt. Amennyiben kreatív írás, gondolkodást igénylő feladatom van, azokat jobb még csendben megcsinálni.

A reggelek nyugodtan indulnak nálunk, egy tea mellett a konyhában, vagy az open office-ban beszélgetünk. Kis csapat vagyunk, közel 20 fővel, ezért jól ismerjük egymást.

Ezt követően „bedarálom” a leveleimet, megnézem melyekkel lesz feladatom a nap folyamán, megnézem a Facebookot (ami a szórakozás mellett munkaterületem is) és végül a naptáramból is frissítem emlékezetem a napi aktuális feladatokkal, valamint tárgyalásokkal kapcsolatban. Ha nagyjából megvan a napi munkamenet, akkor pedig fejjel előre elkezdem.

Mit tekintesz életed eddigi legnagyobb sikerének?

A No Shave November szakállas képem kikerült a kreativ.hu-ra. ;)

Szerinted a szegedi közgazdászképzésnek mi az erőssége?

Nagyon jó, rugalmas, fiatalos oktatógárdája van!

Az első évek nehezek. Senki sem gondolkozik „közgazdászként”, kellenek az alapozó tárgyak ahhoz, hogy később ne (csak) az érzelmeid befolyásoljanak döntéshozatal esetén, hogy lásd, mit nyersz a döntésből, hogy tudd melyik marketing csatorna a legideálisabb (és költséghatékonyabb) és miért!

Ezek mind olyan dolgok, amelyekhez stabil alapok kellenek és ezt Szegeden megkaptam!

Az egyetemi tanulmányaid alatt tagja voltál-e valamelyik hallgatói szervezetnek? Mit gondolsz, mennyiben segítette ez elő a karrieredet?

Voltam, és talán annyiban, hogy megnézhettem mennyi apró feladattak jár egy konferencia megszervezése.

De hadd adjak egy jó tanácsot: gyakornokoskodj az egyetem mellett. Talán mindegy, hogy hallgatói szervezetnek dolgozol, vagy diákmunkásként, de valamelyest kötődjön a közgazdasághoz. Amikor elvégzed az egyetemet, akkor kaphatsz a leggyorsabban állást, ha van már rutinod is mellette. A vállalatok számára fontos, hogy lássák azt is a diploma mellett, hogy tudod mi az a munka.

Hogyan tartod a kapcsolatot az évfolyamtársaiddal?

Facebookon keresztül. ☺

Viccelek, a social mediában csak azt beszéljük meg, hogy hol igyunk egy jó sört.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *