Interjú Marton Katával, a GTK korábbi hallgatójával

„Nem volt mindig könnyű összeegyeztetni a munkát a tanulmányokkal, szerencsére az egész kar nagyon támogató volt”
Marton Kata
Munkakör, munkahely
Assistant Brand Manager, Sanofi Aventis Zrt.
A GTK-n folytatott tanulmányok kezdete és vége, szak neve

Milyen kompetenciákat tartasz a legfontosabbnak ahhoz, hogy a munkakörödet jól ellásd?

Projektmenedzsment, priorizálás, multitasking, gyorsaság, precizitás, kreativitás.

Melyek voltak azok a fontos pillanatok, döntéshelyzetek a karriered során, amelyekből sokat tanultál, és amelyek segítettek eljutni oda, ahol most vagy?

Az első talán az volt, amikor alapképzés mellett úgy döntöttem, hogy elkezdek dolgozni és mindezt a szegedi tanulmányaim mellett Budapesten szeretném megvalósítani. Az utolsó félévben már egy kis ügynökségnél dolgoztam fent. Később, mikor megszűnt ez a cég, nehezen találtam másik munkát, mert már pont nem voltam pályakezdő, de még nem volt meg a bűvös „3 év gyakorlatom”. Ekkor jött egy gyakornoki lehetőség egy teljesen más területen, mint amivel addig foglalkoztam, és el kellett döntenem, hogy visszamegyek-e napi 8 órában gyakornoknak, hogy egy teljesen más területen is tapasztalatot szerezzek. Utólag az egyik legjobb döntésemnek bizonyult.

Nem volt mindig könnyű összeegyeztetni a munkát a tanulmányokkal (főleg, hogy végig nappali tagozaton tanultam a mesterképzésben, bár szerencsére az egész kar nagyon támogató volt), de szerintem megérte.

Hogyan telik egy munkanapod?

Változatos munkanapjaim vannak, ritka a kettő egyforma. A munkám nagyon periodikus, függ attól, hogy az évnek melyik szakaszában járunk, a vállalati ciklusoktól, a kampányok ütemezésétől… Összességében vannak állandó feladataim, de az idő 70 százalékában adott időszakra vonatkozó projekteken dolgozom.

Szerinted a szegedi közgazdászképzésnek mi az erőssége?

A tanári kar.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *