Interjú Ábrahám Petrával, a GTK korábbi hallgatójával

„A legfontosabb a nyelvtudás és a kommunikációs készség”

Ábrahám Petra
Munkakör, munkahely
ExxonMobil BSC Budapest:
  1. Marine Claims Settlement Analyst (2015. május 31-ig)
  2. International Supply & Transport Transaction Analyst (2015. június 1-től)
A GTK-n folytatott tanulmányok kezdete és vége, szak neve

Milyen kompetenciákat tartasz a legfontosabbnak ahhoz, hogy a munkakörödet jól ellásd?

Szerintem a legfontosabb a nyelvtudás és a kommunikációs készség, mivel a mindennapi munkám során sokszor találkozom egyedi problémákkal, amelyeket csak a munkatársaim segítségével tudok gyorsan, hatékonyan megoldani.

Melyek voltak azok a fontos pillanatok, döntéshelyzetek a karriered során, amelyekből sokat tanultál, és amelyek segítettek eljutni oda, ahol most vagy?

Nagyon fontos időszak volt az egyetemen eltöltött néhány év, amely során sokszor kellett – akkor – kisebbnek tűnő döntéseket hoznom. Jelentősnek érzem, hogy az egyetemet komoly lehetőségnek tartottam, hogy versenyképes és hasznos tudást szerezhessek, ennek sok dolgot alárendeltem. De fontos volt megtalálni az egyensúlyt a tanulás és a pihenés, kikapcsolódás között is. Szerencsésnek mondhatom magam, mert szüleim és a családom sokat segítettek abban, hogy csak a tanulásra kelljen koncentrálnom. A munkahelyemen pedig eddig még nem találkoztam komolyabb döntéshelyzettel, amely érdemben befolyásolná a karrieremet.

Szerinted a szegedi közgazdászképzésnek mi az erőssége?

Úgy gondolom az SZTE GTK igazi erősségei a mesterképzések. Az alapszakok jó ízelítőt adtak ugyan, de a kisebb csoportos mesteres órák, a személyesebb kapcsolat az oktatókkal kifejezetten élvezetes környezetet biztosítottak a tanuláshoz. A tananyagot gyakorlatiasnak éreztem, sok volt a csapatmunka, és nagyon jó volt a társaság.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

XXIII. Országos Esettanulmány Verseny

A nagy múltra visszatekintő Országos Esettanulmány Verseny Magyarország legkiemelkedőbb esettanulmányi versenye, ahol a hallgatók egy komplex, valós vállalati problémára irányulómegoldásaikon keresztül mérik össze tudásukat.

Események

Rendezvénynaptár *