Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2012. Január

Diplomaosztó a Gazdaságtudományi Karon

diploma

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán 2012. január 28-án az előírt feltételek szabályszerű teljesítése után 118 jelölt diplomájának átadására került sort a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

2012. január 30.

Bolognai rendszerű alapképzési szakokon, nappali és távoktatási tagozaton összesen 93 fő szerzett diplomát: gazdálkodási és menedzsment szakon 38 fő, kereskedelem és marketing szakon 30 fő, pénzügy és számvitel szakon 25 fő.

A hagyományos rendszerű, gazdálkodási szakon: 7 fő, szakirányú továbbképzésen további 18 fő kapott oklevelet.

Dr. Vilmányi Márton a GTK dékánja köszöntőjében kiemelte, hogy immár meghaladta a 4300-at azon szakemberek száma, akik karrierje a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán kezdődött. A tanulmányi statisztikák tükrében a most diplomát szerzett hallgatók együttesen mintegy 2770 tantárgyat teljesítettek – arról nem készült kimutatás, hogy melyiket hányadik alkalommal. A diplomáik együttes átlaga: 3,7 – a legjobb pénzügy és számvitel alapszakon: 4,22. A diplomát szerző hallgatók mindannyian rendelkeznek nyelvvizsgával, többnyire angol és német nyelvből, ám találunk többeket, akik magas szinten művelik a spanyol, az olasz, az orosz és a latin nyelvet.

 

GTK120128575A Kar dékánja kifejtette, hogy az itt végzettek jó iskolát választottak, hiszen „…a felmérések szerint a Szegedi Gazdaságtudományi Karon végzettek 95%-a fél éven belül elhelyezkedik, ráadásul 98%-uk a szakmájában. Ezek a számok azt bizonyítják: a szegedi közgazdászdiploma keresett és értékes végzettség, amely kiváló ajánlólevélként segíti tulajdonosát.”

 





Dr. Vilmányi Márton köszönetét fejezte ki, hogy a most avatandók évekkel ezelőtt bizalmat szavaztak a Gazdaságtudományi Karnak. „Rászolgáltunk erre a bizalomra, hiszen a diploma értéke egyaránt dicséri a hallgatók kitartását és a kar azon igyekezetét, hogy nívós képzőhelyként szolgálja az oktatást.” – fogalmazott a kar dékánja.

 


A Gazdaságtudományi Karon a diákok az ország egyik legkeményebb pénzügyi és számviteli képzésében vettek részt. A szegedi statisztikaoktatás európai szinten is elismert. Az itt szerzett gazdaságfejlesztési ismereteik kiemelt erősséget jelentenek, míg üzleti ismereteik megfelelőségét számos itt végzett hallgatótársuk eredményessége igazolja.

 

GTK120128613„Ne legyenek szerények –hangsúlyozta a Kar dékánja,– de műveljék szakmájukat alázattal! A közgazdász, munkája során gyakorta számokat és folyamatokat lát, termékekkel és üzleti konstrukciókkal dolgozik. Ne feledjék ugyanakkor: a számok mögött mindig emberek, a folyamatok mögött emberek együttműködése, míg a piacok néha könyörtelen mechanizmusa mögött pedig az adott társadalom, társadalmak, mint emberek közösségének viselkedése áll. Ne csupán a számokat, ne csupán a trendeket és ne csupán a szabályokat ismerjék. Ezek szakmánkban átalakulnak, a gazdasági válság közepette sok esetben radikálisan. Értsék meg az embereket, érzéseiket, vágyaikat, értelmezzék azok gazdasági relevanciáját. A számok és szándékok térképet, a tapasztalások útmutatót szolgáltatnak.”

 


Ezúton is gratulálunk minden végzett szegedi közgazdásznak!

 

 

Az oklevelek átvételéről készült fotókat a www.fotofolder.hu oldalon, az ünnepségről készült videofelvételeket a Tisza part TV honlapján lehet a Diplomaátadó menüpont alatt megtekinteni és 2500 Ft-os áron megrendelni megrendelni.